November 21, 2010

Kekasih Lama

Dah lama rasanya gua tak tulis cerita panjang-panjang. Ada cerita sedih ni gua nak sampai kan kat anda semua. Sedih giler tu……pastikan tisu berada di sisi anda…

Tersebut al-kisah 2 insan bercinta… yg laki tu nama Razak, yg pompuan tu nama Fatimah. Razak ni panggil fatimah ni sebagai ‘imah’ je (nak kasi nampak manje le tuh). imah ni lak panggil razak ni ‘abang’ je cos diorang ni dah close, lagi pun razak ni lagi tua drpd imah 4 tahun. Entah macam mana, diorang ni kena berpisah dlm jangka masa 3 tahun. Razak tu kena gi UK . lama gak tuh… Imah ni kesepian le kat Singapura. Since dah pisah lama gak.. then imah boring dok umah sorang …Ada lak mamat yg bernama kamarul dtg jumpa imah. mula2 imah dgn kamarul ni kawan je, kamarul ajak gi shopping, gi makan satay, gi bowling. Entah macam mana, hati imah
ni dah terpaut lak kat kamarul nih… maka hilang la bayang2 razak drpd hati imah..

Setelah genap 3 tahun.. razak pun pulang ke singapura. Beria2 le mamat nih nak jumpa imah. belum sempat nak call imah, razak ternampak imah dgn kamarul tengah date kat tengah2 town.
maka berderai le jiwa raga razak.. sedih je mamat tuh… tak lalu makan. at the same time.. imah dok jalan2… sembang le dgn kawan2 dia.. ntah camna dia dpt tahu kamarul tu laki org. imah pun peras..cuba nak kembali kepada razak. Masa tu dia lom tau lagi razak ni dah balik singapura.

Razak pun memberanikan diri dia… jumpa imah. dia gi le rumah imah. muka razak masam je.. imah tanya le apasal masam. razak cakap..”susah lah.. aku dah tau apa yang ko buat masa sepeninggalanku” imah terperanjat… “err bila masa lak nih.. aku setia apa…” kata imah razak berkata… tersedu2.. ” Aku sudah tau perhubunganmu dgn dgn kamarul …” imah terdiam… “tamat lah hubungan kita disini sahaja …” tambah razak. Razak amik gitar kapuk yg dibeli drpd UK tu……seraya berkata ” dengarlah lagu ini…, khas untuk mu…” razak start nyanyi sambil menatap wajah sedih imah yg sedang menangis…

I can tell by your eyes
That you’ve probably been crying forever
And the stars in the sky
Don’t mean nothing to you
They’re a mirror
I don’t wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won’t you listen
To my heart, ohhh, my heart

imah terdiam… masih menangis….razak sambung…

If I stand all alone
Will the shadows hide the colours of my heart
Blue for the fears
Black for the night’s fears
The stars in the sky
Don’t mean nothing to you
> They’re a mirror

I don’t wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won’t you listen
To my heart, ohhh, my heart

“suara razak terus mendayu2….

“My heart, oh my heart, this old heart………”
“I don’t wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won’t you listen
to my heart, oh, my heart? My heart, oh, my heart!”

razak ulangi phrase yg sama…….imah terdiam…walaupun
air mata masih mengalir…

My heart, oh my heart, this old heart………”
“I don’t wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won’t you listen to my heart, oh, my heart?
My heart, oh, my heart!”

setelah tamat lagu yang dinyanyikan oleh razak untuk imah itu… tiba2 mulut imah berkata … ” abang, imah nak beritahu abang sesuatu” “katakan lah duhai imah” jawap razak dengan suara perlahan… ” err…… err…” kata imah dlm keadaan bersalah…”katakan lah .. katakan lah imah.. abang sanggup terima…” tambah razak…perlahan2.. imah berkata

“abang…”
“sebenarnya… imah tak paham bahasa Inggeris…”

Tanpa kulit di kulit

November 19, 2010

Tips untuk tidak di rompak

1. Untuk rumah, pasang perangkap tikus sebanyak mungkin, letakkan umpan emas atau besi atau duit.

2. Untuk melindungi kereta anda, langgar apa-apa agar kereta anda kemek, pancitkan tayar anda, beli rim second hand yang buruk, beli ezsos paling murah dan jangan letak stiker pada kereta anda.

3. Untuk motor, pancitkan tayar, cabut spark plug dan sentiasa memastikan tangki minyak kosong.

4.Untuk anak anda, beli pakaian bundle untuk mereka pakai, beri hanya 50 sen sehari pada mereka.

5. Untuk anda sendiri, jangan suka menunjuk (berdosa tau !!!)

November 14, 2010

Redup Pemikiran



Cuaca redup-redup.
JOM RACING KALAU BERANI!

November 9, 2010

Orang Gila!

kalau tulis blog pakai lutut jadi apa?