December 31, 2009

kelakar lah kau ini

After a good wank, sleepy, and right before I sleep. For some gotdamn reason, my brain recited this really really bad joke to me:

stranger: so 2008 is coming, what's your new year resolution?
me: same as last year
stranger: what was that then?
me: same as the year before it
stranger: ok, what was it?
me: same as the year before that one
stranger: what was it?
me: same as the year before that one too
stranger: it was?
me: same as.. (interrupted)
stranger: STFU! just fucking tell me what it is already!
me: actually.. it was 'nothing'
stranger: then why make a big deal about it with all the same as the year same as the year before bullshit you cunt!
me: cause I was tryna make something out of nothing
*stranger walks away

Funny? No? Okay?

December 28, 2009

December 26, 2009

Amik kau!







Gua ajak luorang jual mahal kan. Sekarang luorang jeles puas-puas sampai giler!!!

December 16, 2009

Pagi itu pagi minggu

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu.

Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya.. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah.. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang.

Dia melanggar emak saya.. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit “Adoi!”. Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua.


Bersambung...

December 12, 2009

December 9, 2009

Bugfest


Majlis Perbandaran Johor Bahru Tengah (MPJBT) dengan sukacitanya akan menganjurkan "Mini Bugfest" khas kepada pemilik-pemilik VW seperti berikut:

Tarikh: 12 Disember 2009 (Sabtu)
Masa: 11 am - 5 pm
Lokasi: Jalan Teratai 4, Taman Johor Jaya, Johor Bahru

Semua pemilik VW dijemput hadir.

Sebanyak 10 kategori dipertandingkan dengan 25 hadiah menarik berserta trofi menanti anda.

Terima kasih.

December 5, 2009

Sedang Ingin Bercinta

Kalau bercinta dengan awek orang luorang penah?
kalau bercinta dengan tunangan orang luorang penah?
kalau bercinta dengan bini orang luorang penah?

gua sekarang tengah nak try buat ekperimen dengan semua kategori diatas.

Lantak la laki dia sapa, kalau bini dia dah cair dengan gua, gua tak boleh buat apa brader!! lu servis tak bagus.

November 30, 2009

Tak Sabar


Amacam? cukup gangster tak?
baru lah "Bangbus"

November 23, 2009

Barang Baik

Gua baru jumpa barang baik punya.
Luorang lek je.
Ini barang dah tak ada keluar kilang lagi.

November 20, 2009

Kekasih Cemburu Buta

Cemburu seringkali berlaku di kalangan orang yang sedang bercinta. Baik lelaki mahupun wanita, pasti akan berhadapan dengan situasi yang getir ini.

SETIAP kali berbicara mengenai cemburu, tentunya ramai yang menuding jari ke arah wanita. Padahal, baik lelaki mahupun wanita, pasti akan berhadapan dengan situasi yang sama.

Sukar untuk dipastikan sama ada cemburu si dia bertujuan untuk melindungi hubungan yang sekian lama dibina atau hanya sekadar mendatangkan masalah.

Tetapi, awas! jangan terlalu menjadi hamba cemburu, takut nanti anda pula yang merana. Intim minggu ini berkongsi 10 tanda-tanda cemburu buta yang mungkin di antaranya terbuku dalam hati dan sanubari si dia.

* Beremosi keterlaluan

Setiap minit dan jam, si dia pasti menelefon anda tanpa rasa jemu. Malah, si dia akan marah sekiranya anda tidak menjawab panggilan telefon atau tidak membalas mesej yang dihantarnya menerusi Khidmat Pesanan Ringkas (SMS).

* Sering melemparkan tuduhan

Si dia seringkali melemparkan tuduhan secara melulu terhadap anda tanpa mempunyai bukti yang kukuh. Keadaan berlaku sekiranya si dia mendapat tahu anda berada bersama rakan-rakan.

Sikap cemburunya yang keterlaluan menyebabkan dia lebih percaya bahawa anda sedang berdampingan dengan teman lelaki atau wanita lain, bukannya rakan taulan. Perbuatannya itu membuatkan dia berani melemparkan kata-kata kesat.

* Cuba mencari kesalahan anda

Sikap cemburu menjadi-jadi apabila si dia mula mengintip ke mana sahaja anda berada. Sama ada di pejabat mahupun di rumah, si dia sentiasa ingin tahu apa yang dilakukan setiap hari. Paling menjengkelkan, si dia cuba mencari kesalahan anda.

* Sanggup bunuh diri

Ucapan ‘bunuh diri’ sentiasa bermain di bibirnya. Si dia seringkali mengatakan ingin membunuh diri sekiranya cinta yang diberikan olehnya tidak berbalas, lebih-lebih lagi apabila anda memutuskan mahu meninggalkannya.

* Sentiasa ingin bersama

Setiap masa, si dia hanya mahukan anda berdampingan dengannya dan begitu marah sekiranya mendapat tahu anda keluar bersama rakan-rakan tanpa mengajaknya sekali. Perbuatannya itu menyebabkan rakan-rakan anda hampir terkena tempias perbuatannya itu.

* Anti sosial

Tidak dinafikan, anda seorang wanita atau lelaki yang mempunyai penampilan menarik. Si dia amat bimbang sekiranya ada lelaki atau wanita lain tertarik pada diri anda. Ini menyebabkan si dia tidak gemar berparti atau menghadiri majlis sosial yang dianjurkan rakan-rakan sepejabat. Takut nanti, anda terlepas daripada genggamannya.

* Wartawan dan polis

Sekiranya terdapat tindak tanduk anda yang mencurigakan, si dia akan menyoal anda seperti seorang anggota polis ataupun wartawan. Contohnya, ke mana anda pergi, dengan siapa, kenapa pergi ke sana atau balik pukul berapa.

* Suka buruk sangka

Biarpun anda mempunyai niat atau matlamat yang baik untuk menambah duit poket dengan bekerja lebih masa, namun baginya anda sekadar mahu berseronok dengan kawan-kawan atau semata-mata ingin mengambil kesempatan daripada alasan itu.

* Takut dipermainkan

Jangan terkejut apabila si dia mula berani menyelongkar dompet atau beg tangan anda untuk mencari bukti sama ada anda bermain kayu tiga atau bersikap lidah bercabang. Biarpun pada hakikatnya, anda tidak pernah mempunyai niat seburuk yang disangka itu.

* Pantang telefon berdering

Setiap kali telefon berbunyi, si dia akan merampas telefon daripada anda dan terus menjawab panggilan yang diterima. Paling memeranjatkan, si dia bertindak berani mematikan suis telefon, atas alasan bunyi deringan menganggu anda dan si dia sewaktu bersama.

Sekiranya anda telah berusaha sedaya upaya mengubah situasi ini tetapi pasangan tetap tidak dapat mengawal sikap cemburunya, kaunseling adalah jalan terakhir untuk menyelamatkan hubungan anda. Sekiranya masih berlarutan dan membebankan anda, jalan penyelesaian terbaik ialah memutuskan sahaja perhubungan.

Sumber: Kosmo!

November 17, 2009

2010




ada bran??!! apa barang mersing!!

November 14, 2009

Kalau Pungguk Rindukan Bulan

Bulan itu tidak berperasaan
Jauh benar untuk ketawa suka
Jauh pula untuk membenci rindu
Aku rupanya perasan sendiri.

Di saat bulan belum menjelma
aku hanya bisa bertenggek.
Biar apa yang terjadi
aku tetap setia menanti...

November 7, 2009

Masuk TV

Gua masuk TV brader!!
luorang nampak tak??
Gua pegang bendera merah hitam!
nak suruh orang riot baru nak dengar!!

November 2, 2009

Bakar line!

Gua panas!

ada gua langgar bangunan2 kat putrajaya tu nanti!!



Exhausted minds fucked up and masticated united shades mentally emasculated take all you need there is no such refuse lets make them bleed extinction turns them loose.

Life-drain your subhuman value a priceless comedity life-drain squeezed and eco-deboned poor uniformity!

October 26, 2009

Dilemma




Stress gua memikirkan.
tak tahu nak pakai sport rim apa.
sport rim yang gua guna selama ni gua dah tolak. lebar sangat. sampai kene fender bila lowered.
kureng la kalau layan lap kete tinggi..
rosak tayar.. rosak paint job.

October 20, 2009

Buasir!

Buasir adalah pembengkakan saluran darah dalam dubur akibat proses meneran kuat semasa buang air besar. Struktur itu membengkak, selepas beberapa lama, ia hilang sifat kekenyalannya lalu terjulur keluar dari lubang dubur. Faktor lain termasuk mengandung, keturunan, tua, sembelit dan cirit-birit.

Buasir boleh menbawa kesakitan kepada sesiapapun pada bila-bila masa, mana-mana tempat jua.
Tanda-tanda untuk buasir adalah berlainan untuk setiap individu. Dan anda mungkin pernah mengalami salah satu atau kesemua tanda-tanda ini.

-Pendarahan semasa menbuang air besar.
-Kegatalan pada lubang dubur.
-Rasa sakit yang berdenyut-denyutan.
-Gumpalan keras yang terkeluar dari dubur.
-Kesakitan atau ketidakselesaan semasa buang air besar.
-Kadang-kala merasa kesakitan yang kuat dari dubur.
-Perasaan gumpalan dalam dubur.

Terdapat 2 jenis buasir iaitu dalam dubur (buasir dalaman) atau luar daripada dubur (buasir luaran).

Bagaimanapun, buasir dalaman boleh terkeluar dari dubur dan menyebabkan sakit yang parah. Kedua-dua jenis buasir ini boleh berlaku secara berasingan atau serentak.

Menurut satu anggaran, lebih daripada 50% populasi dunia akan menghadapi masalah buasir bila menjangkau 30 tahun.

-------------

1 GORE!!!!!!

Screaming of Decapitated

October 14, 2009

Volksworld Show 2009

Gua malas nak update apa2.

luorang layan je la clip ni.

zasssss~~

October 9, 2009

3 Cokelat

Ibu Guru : "Topan, kalau kamu punya enam potong coklat dan ibu meminta tiga potong, berapa sisanya?"

Topan : "Enam, Bu Guru!"

Ibu Guru : "Salah, Topan. Yang betul tiga!"

Topan : "Tidak, Bu Guru. Tetap enam. Soalnya saya tidak akan memberikannya!"


----------------

Lucu kan??!!

October 8, 2009

Pilah Ahoy

Gua minggu ini ada kat Kuala Pilah.
mana dak2 kete katak Bahau nak racing, cocok la gua.

p/s minimun nak cocok kene ada twin carburetor 45mm. kurang dari tu sedot asap je laa luorang.





-----------------------------

Gambar hiasan


September 3, 2009

Tiada pikir dua kali



Kesetiaan ku tidak berbelah bagi.

August 26, 2009

Rahsia dah bocor.


Inilah harta karun paling latest yang gua jumpa. Lepas ni bole terus cincang kat belakang.


August 24, 2009

Selamat Berpuasa

Gua ucapkan selamat berpuasa kepada semua makhluk dimuka bumi yang tercemar ini.

Kepada bebudak Gore yg true, gore poser dan tak beberapa gore, lepas terawih, kita sambung cincang daging lagi! GGGGGGGGgggggggggrrrrrrrrr

Geng kumbang, stay original, lowered dan laju selalu! vroom vroom! jangan buat bising sangat area2 surau dan masjid tu. park kete jauh2 sikit.

August 19, 2009

Bug 'O' Rama 2009


^Rare!!! Split Oval '53 Ragtop.

^Rare lagi!! '66 VW Safari Bus!









Fuh minggu lepas gua letih gila.

Hari Selasa dan Rabu lepak dengan Dato Seri Najib

Hari Sabtu dan Ahad lepak dengan geng katak.
Seminggu volkswagen je... tak jalan kerja gua!!


August 17, 2009

Terbersalin

Seorang wanita muda telah ter'bersalin' di dalam sebuah lif. Dier pun malu macam nak giler dan tak mahu kuar dari lif itu. Pihak pengurusan bangunan pun memanggil polis, bomba dan psychologist untuk pujuk dier keluar. Psychologist tu pun cakap ler,

"Cik... keluar lah... aper nak dimalukan... perkara biase jer nih." Wanita muda yang terbersalin itu pun menjawab,

"Tak mau, tak mau, saya malu." Psychologist itu menambah, "Alah cik... tahun lepas saya ader 1 kes lagi teruk... pompuan tu beranak dalam longkang!!"

Mendengarkan kata-kata Psychologist tu jer, wanita muda tu terus meraung bagai nak giler lalu berkata, "Yang tu pun saya gak, uhwaaa..!!!"


--------------
kelakar kan??!! gelak la plizz.. wagawhgahgwahgwahagwa

FOR SALE!





Model tahun 1964
Sports Rim 16inci
Ragtop
Enjin 1.8 twin 40mm Weber Carburetors

Aircond takde, pasang sendiri.
kereta racing mana pakai aircond brader!



sapa ada berminat contact gua boleh bincang harga!

August 14, 2009

Yang penting ganteng bos!


Gua dengar cerita Jimbo seludup barang ni masuk m'sia.
Luorang gegar dialah try dapat harga wholesale.

August 12, 2009

Hujan batu dinegara sendiri


Berbanggalah anda mengibarkan jalur jalur gemilang!
-------------------
Hari ini gua ada event dengan Perdana Menteri Malaysia di Putrajaya!
Jangan lupa tengok TV live 1 hingga 2 PM.
CHECK IT OUT YO!!!

August 4, 2009

Display Setting

Gua baru beli monitor baru.
Susah betul nak cari wallpaper 1600 x 900 pixels

-----------
terasa macam cacat tengok blog gua ni tak tengah2.

August 1, 2009

Ada bran ke HELLEXISTS?

kalau berani main lagu ni la!

wa nak tengok teberak tak lu tarikkkkkkkkkk.

July 31, 2009

Projek Baru

Dah lama gua tak menulis,
asik copy paste je.
gua busy melayan kereta gua ni.
hari2 nak kene belai.

gua ingat malam ni nak turun dataran merdeka la.
pegi sana pusing 3-4 kali bakar2 budak2 kereta jepon tu semua.
sapa nak tengok datang lah dataran malam ni!

no plat kene censored. nanti luorang serbu gua.
ok, jumpa di sana!

July 30, 2009

Sympatický to národ

Cikáni na Slovensku se perou o pitnou vodu

July 19, 2009

Tidak Bu!

Amir adalah anak seorang pejabat negara yang bertugas dalam bidang keuangan. Kebetulan, Amir pun merupakan bendahara di sekolahnya.

Suatu hari, ia ketahuan menggunakan uang kelas itu untuk keperluan pribadi. Dipanggillah ia ke ruang guru.

Guru: "Mengapa kau gunakan uang itu untuk kepentinganmu sendiri? Padahal itu kan uang milik temanmu! Apakah kau sedang terdesak?"

Amir: "Tidak, Bu..."

Guru: "Lalu mengapa? (Amir hanya terdiam.) Cepat katakan! Jika tidak, akan saya laporkan kepada ayahmu!!"

Amir: "Laporin aja, Bu ..., toh ayah saya yang mengajarkan saya."


----------------
Renung-renungkan pemimpin bangsa kita di masa hadapan...

July 18, 2009

Hipokrit Bintang Merah

Would I like to say thank you? For these millions tormented. For thousands maimed. No! I want to kill you. Now you act like nothing happened. Red flags like never flapped in winds. There's array of your peaaasant no more. You saluted from your pedestal. Concentration camps filled with the honorable. They were enemies of country and government only. They were not wanted witnesses of present time
So they've to live their lives in infamy and oblivion. Fictive actions incourt with predefined rules. Written by you - red stars hypocrites. They've no chance to save themselves.

Human's life...Gor you a valueless commodity!
I wish you the death, for that all!
I want to see tear drops of your pain!
Senile ruins facing the suffer!

July 15, 2009

Welcome to Thailand

Gua ingat nak bukak modeling agency la...

Banyak gadis2 berdarah manis dapat gua potong.. mmmm....

what say you?

July 14, 2009

Kacang Pol

Dah lama gila gua tak enjut kacang pol.


fuh wa rasa last sekali tahun awal 2000... kacang pol bomba!



semua muka kekenyangan lepas enjut kacang pol di Rasta, TTDI

July 8, 2009

Jika Bulan Mengambang..

pagi tadi aku takde bende nak buat so aku rasa cam nak keluar gi shopping complex yang aku tak pernah pergi. so aku mandi sabun elok elok then aku basuh muka guna pencuci muka gila vogue gtew haha tapi tetap ada hitam hitam kat muka aku yang menyerupai tatoo mike tyson x bol bels tol. apa lah nasib orang yang dulu underestimate power matahari. oh sebelum tuh saperti biasa layan berak jap. mungkin anda tak tahu tapi taik saya nowadays tak banyak sangat, tapi dia padat, macam getah yang besar. colour dia pun agak pekat. kadang-kadang kelihatan seperti marijuana, kadang-kadang cam seaweed pun ada haha gila gemps. tapi certain times bontot still panas, macam kena microwave. oh anus ku defrosted.

lepas tuh aku gi lah shopping complex nih. tempat yang boleh dikatakan baru juga, dan agak ternama. aku masuk butik brand apa tah, pastuh aku pandang lah sini-sana sekali ada minah nih tegur aku YAW BITCH ASS WHATCHOO DOIN' HERE. aku pandang balik and daring habis kat dia, eh pastuh aku ketuk kepala jap, rupanya dia cakap "good morning sir, welcome to bla how may i help you", oh ok ok "just lookin' around, vato". lepas tuh aku look lah around. ada satu jacket old school nih yang menarik tapi gaji dah nak habes lah boss baru semalam beli kasut futsal baru yang dok gigit gigit kaki aku petang tadi. tapi petang lain cerita ini cerita pagi.

tapi aku round round tempat nih agak bosan, so aku gi luar kat tempat jual goreng pisang.

aku tanya akak tuh "kak camna dapat permit jual goreng pisang kat sini?"
akak tuh menjawab "mana ada permit dik, nih goreng pisang pirated?"

"aih, goreng pisang pun leh pirated?"

"biasa ah dik, adik pernah dengar peribahasa, pisang dibawa belayar?"
"ye"
"kitorang lah pirate yang curik pisang yang dibawa belaya tuh"
"oh yeke kak"
"ye lah dik"

"akak nih pandai jugak membuat cerita sambil memperbodoh-bodohkan saya ye kak..."
"biasa lah dik orang lama"
"sob sob sob"
"dah lah tuh dik janganlah menangis, nah akak kasi satu pisang goreng free"
"tanok saya nak goreng pisang original"

"eh goreng pisang ke pisang goreng, anyway dik, kalau kau nak sangat yang original pergi kat ezy video sana ada berlambak"
"macam pasar lambak?"
"tak kelakar"
"okay saya pergi"

tetapi apa yang akak pisang goreng tak tahu ialah, aku tak pergi pon. instead, aku pergi masuk kereta balik.

ingat nak menjauhkan diri dari city centre. pergi lah ke outskirts, sebab inner skirts haram dik kalu belum kahwin. uhuk uhum tengah kat traffic light ada mamat nih pandang slack semacam. aku pun pandang slack balik, hek eleh ingat muka kau tuh dah cukup chans. aku pun guna jari aku buat isyarat misai kat atas bibir aku semata-mata nak sindir kemisaian dia sebab misai dia memang agak tebal standard melayu. dia pulak dengan cukup bold nye buat isyarat takde misai kat misai dia untuk menyindir ke-lack of facial hair aku. ouch backfired haha. mak bengang mencanak-canak lah nih. terus mak keluar kereta

"lu nak apa melayu dah lama hidup?"
dia turun tingkap, "dah, 38 tahun dah"

"loyar buruk neh"
"tak buruk, tapi ada lah sedara mara yang keje loyar"

"nak kene penampar?"
"dengan jari jemari halus keperempuanan mu itu? oh please"

"abang nih kurang ajar ye"
"abang bukan lecturer dik"

"abang nih nak gadoh ke nak malukan saya depan orang orang yang tengah tengok sambil hon tak ings sebab kita tengah block jalan neh?"
"ha yeke diaorang tengah hon ke, abang pun tak sedar sebab suara awak merdu sangat"

"nyampah"
"YOU LOSE" (dengan suara ala-ala street fighter mixed with mortal kombat).

aku bengang masuk balik kereta rasa macam nak drive je kemana-mana membawa hati yang lara dan loser inih.

lenkali respect the moustache.

anyways, sebab aku dah rasa loser tahap lombong ke-7 aku balik rumah and aku tidur.

aku tidur dan tidur. tak memperdulikan masa ataupun time continuum.

tengah tidur tengah tengah malam aku terbangun berpeluh peluh.

sunyi gila doh suasana. aku tengok jap, pukul 1 petang. tapi kenapa bila aku bukak tingkap semua gelap. aku terus keluar dengan kaki ayam jalan atas tar. mana neighbour aku semua, kenapa sunyik, kenapa ada dua-tiga lampu kat bukit tuh, kenapa bukan dua-tiga kucing berlari mana nak sama si kucing belang. lampu tuh makin dekat makin dekat makin dekat. tiba-tiba aku terbaring, lepas tuh macam kredits masa mr. bean, dia suluh spotlight kat aku and aku ditarik ke atas.

masuk dalam u.f.o. sedap sedap je aku assume u.f.o. kan tah tah flying object yang identifiable ewah, tapi memang u.f.o. pun. anyway kat dalam tuh aku dah macam gelabah, diaorang semua keliling aku tengok aku, aku nak explain rupa diaorang tak ingat sangat samar-samar tapi apa yang pasti diaorang bukan macam dalam filem. diaorang lagi lawa dari manusia even. hidung diaorang lagi halus dan mancung, mata diaorang lagi comel, bentuk muka diaorang sangat refined dan lawa cam lamborghini. aku nak jatuh cinta pun tak buleh sebab siapalaaah aku iniii untuk meeemintal buih ops ahaks anyway diaorang tengok je. aku dah gelabah semacam berpeluh macam babi hutan yang tengah layan sauna.

"KORANG NAK BUAT ANAL PROBE KAPPA NEH?!?!?!?!?!?! gelabah ah neh!"

"..."

"3030 hkhuuk2380 32832u 3822h u20832 0880u32h j320832 23 032083 20823"
"oh cakap ah awal-awal"

"k32 y32 239-23 g 2 32932 79 23 3hg2k2u3u23hkaa"
"haha tuh ah pasal, memang camtuh doh, korang dah berapa lama sini?"

"3209 2j lij2ei 0e2 e029u 0e2u 2e0 02 2e"
"oh, memang, sini humid sket, tapi aku rasa okay je kalau dah biasa kan, takde hal lah weyh"

"kuhh 2308 32h3hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh"
"oh yeke, takde ah, muka korang lagi lawa-lawa dowh, tak bleh belah aku ingat korang nih seko-seko kang macam e.t. takpun aliens"

"231o 1o82 180 108 328 2o83 283o 32o8 32 32"
"wakuhgeuakhghkaehgkauga"

"812 18 198 h uukh ek 38 382 3208 380 3208 3208 031 xc"
"oh takde ah, aku kat bilik tadi tengah pasang lagu kat winamp, pastuh layan blues, kata melayu kan mesti ah layan blues, layan emo, semua ah layan sampai lebams, sekali korang leh abduct aku what the heck, tapi you guys are okay"

"2"
"jap jap, cakap pelan pelan panjang sangat tuh susah adik nak digest"

"3"
"oh jap jap, masa mula-mula tuh tak faham explain balik"

"g"
"gosip intergalactic gila gemps korang bawak nih, tapi macamana buleh jadi macam tuh?"

"h"
"ler, ye ke, okay kalau tuh yang korang nak dari aku, terimalah sebagai sign of friendship"

aku bagilah apa yang diaorang nak. aku bagi diaorang sebahagian daripada kewarasan aku. diaorang cakap, diaorang nak tunjuk kat planet diaorang, nanti diaorang kasi balik, pinjam je sebenarnya. aku tadehal, gua sporting lisbon (ke sporting lesbian? waukgekuahkugaukga) babe.

"sdfliu er wh wkf wkfh kwufhe kwufkufh ewk kfwe kwuh ku wk wkuehuk wekuwh fwkhuw hfkuwkhwe fuhfke kuhefuhkwuh ku keu khe keh wk hkuehkwe hkkwehwkeu ku hwe hk whk wkh wkuh kwueh wukh wkeh u"
"bye juger"

aku tiba tiba ada kat tengah tengah tar lagi. kaki panas. kata kaki ayam tadi kan. memang pukul 1 tengahari. maid maid tengah kat luar basuh keta ke apa. aku dengan berlengging kain pelikat takde undies lek je kat tengah tengah tuh melopong.

aku panjat gate aku masuk padahal gate aku bukak.

aku masuk balik rumah ikut tingkap padahal pintu terbukak.

aku tidur bawah katil padahal tilam atas katil.

aku tengok je lantai. aku cakap kat diri aku sendiri, oh nampaknya lepas nih kau tak leh concentrate kat apa-apa sebab kewarasan kau kat angkasa. takpelah aku leh berlakon, berlakon tak payah guna kewarasan, guna je apa yang ada, hidung buleh berlakon telinga buleh berlakon rambut pun leh berlakon, memang ah mata tak boleh sorok apa apa tapi tak semua orang tengok mata. takde orang tengok mata pun sebenarnya, kalau laki dia tengok tetek dengan bontot, perempuan suka tengok bontot kot manelah adik tahu adik nih cuma lelaki sejati gaya mutu keunggulan perillys.

ohhhhhhhhhhhh bersambung.

June 29, 2009

Love is a gamble

Love is a gamble,
Sex is a game,
Boys do the thing
Girls get the blame,
1 night in pleasure
9 months of pain
1 day in hospital and
a junior needs a name.

------
Berjudi adalah haram disisi agama islam. Tapi kalau ditengah? dibawah? diatas?
Kakak kau punya laki lah itu pon nak kene ajar ke apa!!

June 19, 2009

Hujung Minggu Menjelang



Kereta gua baru pasang tayar drag.
Setakat kancil standard warna biru cermin tinted..
heh.. gua asap asap kan ajer...

June 18, 2009

Got me cry-yay-yay-yayyyy

Yes! gua layan lagu ni. Abis luorang apahal??

Awek gua merajok luorang nak pujuk ke apa??

Kapak.. kapak jugak beb.. hati awek kene jaga jugak brader...

Wake up this morning

When you woke up this morning everything you had was gone. By half past ten your head was going ding-dong. Ringing like a bell from your head down to your toes, like a voice telling you there was something you should know. Last night you were flying but today you're so low - ain't it times like these that make you wonder if you'll ever know the meaning of things as they appear to the others; wives, mothers, fathers, sisters and brothers. Don't you wish you didn't function, wish you didn't think beyond the next paycheck and the next little drink' Well you do so make up your mind to go on, 'cos when you woke up this morning everything you had was gone...

June 14, 2009

The Fear I Smell (Part 5)

Aku merenung tajam kearah matanya.
Dia mengigil ketakutan melihat aku mengasah pisau daging ditangan ku.
Sambil merenung aku mencerita kan sedikit prosedur yang akan berlaku terhadapnya.
Dengannya rambut yang panjang ikal mayang cantik seperti Jojo Struys. Aku memandang dengan mata yang sexy sekali... aku terasa horny.

TETAPI.. dengan misi yang harus diselesaikan. aku focus, meletakkan sifat horny ketepi. dan fokus.

Pisau daging ku tajam dan berkilat. sambil memegang pisau. aku tertawa riang. HA HA HA...
dia menangis.. meraung ketakutan..

bersambung...

June 13, 2009

Awek Baju Biru Ep 5

sambungan

Gua baru dapat tau.
Rupanya Awek Baju Biru ini adalah....












mak orang..

*frust*

tapi tak ada laki. *ceria*

BERSAMBUNG....

June 11, 2009

D-Flesh

Guitar gigil lagu ni layan siak. menusuk nusuk.

Høbitov

Každou noc ve dvanáct
hroby se otvírají
mrtvoly vylezou
klouby si narovnají

Jen já tam s nimi býval
u hrobky jsem stál
a poslouchal jak hrají
ten náš BLACK METAL
ten náš BLACK METAL

Hrají ho kostlivci
jen bílý zuby svítí
a mrtvoly tancují
hroby se propadají!


----------

pedulik hape gua lirik dia tak paham!!!
janji hantuk kepala.
janji helikopter 10round.
FUCK LIRIK!

June 3, 2009

Payung lebar

Teka-teki: 4 orang awek cun berpayung dengan satu payung tapi nape tak basah langsung??
-















Jawapan: Sebab tak hujan… aduhai! Dahlah malaslah nak tanya lagi… soalan bebudak pun takleh nak jawab!!

June 1, 2009

3 Solo per TE

25 wonderful years.

Barang Baek Punya!



Mug VW exclusive limited edition untuk dimiliki!
*RM29 sahaja.
*setiap design hanya ada 2 biji mug. (rare ni)
*amat sesuai untuk hadiah hari jadi. sesuai juga untuk hadiah baru pindah rumah. untuk diguna sendiri pon cantek. letak pensil atau pen pon boleh. senang cerita multitask la mug ini!
*sapa nak tengok full catalog sila tinggalkan email di ruang komen.
*postage lain kira.

May 29, 2009

Coulture Meat

Carnivorous parallels we forge the next links in our food chain of wild individualities. Rapacious, destructive will arise...
Dissolving in bottomless misery of our primitive instincts everything inhuman, bestial stimulates that frenzy need to devour.
Cult of flesh to be feed.
Cult of flesh culture meat
We want to feel that taste of blood of fresh pulsating tissue ambrosia. Gorebath is our horrendous salvation there's no life without kill. Your weakness is source of our power. Your motionless bodies are to consume. We are like scavenger demons with need to slay. We are your carnivorous nightmare. You are as exquisite titbits well served for our necromantic feast. No seasoning with culinary magic art is needed
Your warm somatic fluids are quite enough.
Rapacious, destructive arise now...

Sedikit info untuk mereka yang meragui

Gua malas nak cakap banyaklah kan. Luorang bukan percaya pon nanti. Ini petikan gua cilok dari wikipedia. Luorang baca sendiri lah.

--------------
Milan is one of the most successful clubs in Italy, having won a total of 29 trophies, and the most winning team in the world for international competitions won together with Boca Juniors. With a record of 14 European trophies and 4 World titles. Milan have earned the distinction of being allowed to wear a star on their shirt representing the fact that they have won more than 10 scudetti. Added to this Milan are allowed to wear the UEFA Badge of Honour on their shirt during Champions League matches as they have won more than 5 European Cups.


National titles

Serie A / Italian Football Championship:
Winners (17): 1901; 1906; 1907; 1950–51; 1954–55; 1956–57; 1958–59; 1961–62; 1967–68; 1978–79; 1987–88; 1991–92; 1992–93; 1993–94; 1995–96; 1998–99; 2003–04
Runners-up (14): 1902; 1947–48; 1949–50; 1951–52, 1955–56, 1960–61; 1964–65; 1968–69; 1970–71; 1971–72; 1972–73; 1989–90; 1990–91; 2004–05

Serie B:
Winners (2): 1980–81; 1982–83

Coppa Italia:
Winners (5): 1966–67; 1971-72; 1972–73; 1976–77; 2002–03
Runners-up (7): 1941–42; 1967–68; 1970–71; 1974–75; 1984–85; 1989–90; 1997–98

Supercoppa Italiana: (record)
Winners (5): 1988; 1992; 1993; 1994; 2004
Runners-up (3): 1996; 1999; 2003


European titles

UEFA Champions League (former European Cup)
Winners (7): 1962–63; 1968–69; 1988–89; 1989–90; 1993–94; 2002–03; 2006–07 (bold: the only club that have won UEFA Champions League in 2 consicutive years)
Runners-up (4): 1957–58; 1992–93; 1994–95; 2004–05

UEFA Super Cup (record)
Winners (5): 1989; 1990; 1994; 2003; 2007
Runners-up (2): 1973; 1993

UEFA Cup Winners' Cup
Winners (2): 1967–68; 1972–73
Runners-up (1): 1973–74


World titles

Intercontinental Cup (record)
Winners (3): 1969; 1989; 1990
Runners-up (4): 1963; 1993; 1994; 2003

FIFA Club World Cup
Winners (1): 2007



-----------------

Sekarang luorang nilai lah sendiri siapa enggang siapa pipit. he he he.. relevent? ke tak relevent? he he he..

May 28, 2009

Hari yang sangat indah. kan?!



Bersiar siar hingga ke Hulu
sambil sembang dengan pakcik beca
Mana pergi peminat manu??
Semua kecundang kene henjut dengan barca!!

wagwgawhwaghwagahgahwaghagahgwahgahagwhwaa

May 27, 2009

Gua Panas!



Arhhh gua stress.
Minggu ini minggu paling stress...
dah lama gua tak stress macam ni..
sampai makan pon gua boleh lupa.

May 24, 2009

Beautiful To Kill

Watching the mirror see the perfect body. Thinking you're a princess, others are just a trash. You're more than human, You're TV star...

No good you don't feel his eyes full of lust watching you naked when taking a shower... Even if you'd know about it there is no chance 'cause you're enough beautiful to kill.

Finally meet him face to face. The best day of his life is coming up. It's his eternal dream. Don't cry anymore.

Prepare for the pain. Killed beauty. Overfucked body. Burried corpse. Awaiting the end. This is your last movie action. Need no lights, no more suffer...

This action is your last and the best as well...
Even you'd know about it, there is no chance 'cause you're enough beautiful to kill.

May 23, 2009

Awek Baju Biru Ep 4

Sambungan...

Sudah beberapa kali gua berjumpa dengan awek baju biru. Dan sentiasa berjumpa di 'spot' yang sama. Seperti sudah jadi rutin.

Pada suatu hari ini, dia berkata "Apa kata kita lepak kedai lain pulak?"
aku tercengang.. "tempat lain? kat mana? gua tadak hal.."
"mana lah. i naik kereta you, kita cari mana2 tempat." dia berkata.
dalam hati gua, minah ni pancing nak naik kereta gua ni. memula naik, lepas tu nak bawak pulak. lepas tu nak pinjam. lepas tu nak tukar nama... dan sebagainya.. gua dah paham sangat pompuan ni semua, mereka ada agenda mereka yang tersendiri. Gua harus berhati hati.
"arh, malas lah. lepak sini sudah laa.." gua terus reply. lagi pon ada kapak dan gergaji dalam kereta gua yang masih berlumuran darah, yang belom dicuci lagi. nanti kantoi.

Maka kita lepak sahaja di situ...bersambung..

May 22, 2009

Datang Bulan

Ali dan teman-teman sekelasnya di tadika di tugaskan gurunya mencari sesuatu peristiwa menarik untuk di ceritakan dan di gambarkan keesokan harinya di sekolah. Keesokan harinya tiba giliran Ali untuk menggambarkan hal menarik yang di temuinya. Ia pun menggambarkan sebuah lingkaran yang di namainya " Datang Bulan. "

Gurunya pelik dan menanyakan apa alasan Ali menganggap datang bulan adalah sesuatu peristiwa yang menarik.
Ali pun menjawab dengan selamba." Saya sendiri bingung apa yang menarik tentang datang bulan. Yang jelas setelah kakak sulung saya menyatakan terlambat datang bulan selama tiga bulan, ayah saya tiba-tiba sakit jantung. Ibu pula menangis tak henti dan anak muda yang sewa di sebelah rumah bunuh diri."

May 20, 2009

Penentuan Gergasi Eropah

Satu lagi match besar hujung minggu ini!

MILAN vs Roma!

24 May, 9PM.


FORZA MILAN!!!

May 19, 2009

85 MPH

Headscratcher

I reach inner space of your head to scratch the remains of my dreams. Storeed in your reeecking mind where everything is dying fast. You can't imagine the life with that infinite pain. Strike down the suffer bound inside and start to think of death. How to survive another day inside your head? I want to find that forbidden world hidden in turns of your hate controlled by brain's brutality.
I curse the day when my eyes saw you.
I hate the voice you spoke to me.
I'll never learn why...
Why is was happened..

May 18, 2009

Hot Date

Malam ini gua ada hot date dengan... Miss J. (bukan nama sebenar)

Gua date di Pavillion.

Silalah intai. 8pm.

May 15, 2009

Berlumut


Jalan jalan cari pasal!!!


May 12, 2009

Con Air

Okay, kalau air cond baru lepas servis, pastuh kau baru balik daripada sesuatu yang memenatkan, jangan sesekali bukak air cond pastuh baring baring atas katil tanpa berbaju sebab kau akan secara tak sengaja tertidur pastuh bangun macam ada orang tuang ais cube selori atas badan kau. Urgkhhhhhh. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Awek Baju Biru Ep 3

Gua hampir terlupa pasal sambungan cerita awek baju biru ni.



"eh hi, J***. That was fast." blur punya blur. Itu je reply gua kepada J. Dan kami pon saling membalas sms. I know .. sweet kan!!

Pada suatu hari kami pon berjumpa lagi. Tapi kali ini dengan temujanji. Lepak ngeteh petang je. di mamak area rumah gua. Gua pon cuci kereta, kasi kilat. ceyy semangat siot.

Bila jumpa, dia pon tegur. "kilatnya kereta!!" gua senyum malu. "tak adalah biasa je." jawab gua merendah diri. ehemm.. kitaorang pon lepak borak borak. Macam macam lah yang di borak kan.

Kampung mana?
dulu duduk mana?
kenapa pindah sini?
dah ada pakwe ke?
makanan kegemaran apa?
suka tengok bola?
team apa sokong? nasib baik bukan manu. kalau manu memang gua simbah kuah kari kat muka dia. delete no tepon. start enjin. bakar2. jalan.
suka tengok wayang tak?
musik jenis apa lu suka?
dan banyak lah...........sampai 6pm lebih2.

lepas tu.. "eh, dah kul 6. i nak balik la." dia cakap. "ha laa nak main bola ni" gua reply. kitaorang pon belah.

dia cakap. "bye, jumpa lagi?"
Gua reply. "haa. boleh. ajak ke bila2 kalau tak malu."
dia gelak je..

Bersambung lagi nanti....

May 11, 2009

Ketip Kuku

Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku Ketip Kuku YEUH!

May 8, 2009

11 May 2009


11 May, 2:00AM

MILAN vs Juventus

Watch out Juve! The Fossa del Leoni will chop each one of you to feed the hungry lions!

FORZA MILAN!!!

May 6, 2009

Arsenal Longlai di Ranjang Sendiri



Wa baru lepas tengok bola.
Dengan harapan penuh berkobar kobar sebelom match Arsenal menang.
Wa terpedaya dengan kata-kata manis Mondoi yang telah menyebabkan wa kalah bet.
Baru berangan nak hantar bumper pergi bikin crome.
Serabai!!!

Besok malam ada match lagi.
Dan sudah semestinya gua bet Barca menang!
Barca jangan hampakan gua macam Arsenal serabai.
Jangan sampai gua terpaksa gadai bumper sudahlah. Letih nak cari lagi satu set.

May 5, 2009

2 Minggu Lepas

2 minggu lepas aku tengah drive kat ldp ke nkve, either or lah kot, kalau serentak samada aku macam dr. manhattan buleh wujud kat dua tempat sekaligus ataupun highway tuh sendiri yang dr. manhattan buleh ada kat dua aliran kereta sekaligus. wow. anyways, aku tengah drive cruisin' je nih cruisin' macam kemana jua ku pergiiii janji kau tetap disisiiiiiiiiiii tenangkan minda dan hatiii just cruuiiisin', erm. wow.

yelah.

cruise lek je. sambil tuh pasang lagu boyz ii men aku lek je sing along macam burung, gila feeling nih macam student akademi fantasia pun ada ooh ida nerrreeenaaaaaaaaa gorjes sungguh cikgu vokal tuh pun apa kurangnya anyways ye ah tengah gwa syok layan lenggang lenggok melalak lagu boyz ii men ada awek kat billboard iklan nih pandang lain macam, aku macam hek eleh, aku terus pandang depan and uttered "man fuck you my singing is dope".

aku suka jalan jalan dalam shopping mall. nak shopping tak gheti. ada sekali tuh aku kene shopping, macam separa terpaksa ah, bepoluh poluh den, macam babi, yelah apa orang putih kata sweat like a pig, padahal aku tengok pig tuh lek je warna merah jambu. sometimes lepas 2-3 kali jejak mall aku dah leh separa hafal lah infrastruktur mall tuh kira macam mana nak pegi sana sini bla bla bla macam tuh ah, kebanyakan mall concept dia mudah wenang je biasanya konsep bulat, bulat like a roundabout. bulat like my pengetua sometime ago.

tadi aku layan berlari kat taman tasik mana tah, neat jugak ah taman tasik tuh. kira petang nih pesta vitamin d, apa buleh buat cuaca sangat bersetubuh, ferry nice weather. rasa macam nak cium matahari tapi kalau aku cium nanti jadi macam vampire yang keluar rumah tengahari. haha kononnya lupa dia vampire rilek je rasa cam nak beli bawang kat kedai runcit sekali melecur gelabah terus masuk balik rumah. apa barang vampire beli bawang nak buat omelette lah kunun. bongong nye vampire makan omelette, kau ingat omelette tuh darah ke, kena gelak dengan michael j. fox a.k.a. teen wolf baru sedar.

hari tuh aku berdiri kat tengah tengah the curve pastuh jerit your skin is so soft mihita! kuat kuat. padahal aku tak buat pun.

lepas tuh aku pergi maybank keluar duit.

hari tuh aku gi one utama tengok fast and furious sorang sorang, ini hobi sebenarnya. tapi aku terlupa bawak baju panas. rupa rupanya itu bukan isu paling penting, yang paling penting ialah kaki tuh yang patut di baju panaskan sebab memang sejuk dia attack kaki dulu dowh. kau tak tahu ke? kalau kau tak tahu kau memang macam aku hari tuh, kalau kau tahu kau macam aku sekarang.

hari tuh jari aku injured sob sob sob. nak kata sakit takde ah sakit sangat tapi cam injured ah nak gerak tak leh. jangan kata tak sakit memang ah tak sakit sebab aku tak usik. walopun tadi kat tengah jalan jalan kat tepi kolam yang banyak kura kura aku leh cuba nak bunyikkan jari yang injured nih wow wahkuhukhukeaga baru kau tahu erti pain. memang sakit, dah lebih seminggu dah macam dia belum heal habis. dah seminggu aku tak angkat berat. nak kata dah seminggu tak finger awek tak leh lak sebab sebelum seminggu tuh tak pernah finger awek pun betul tak. fuck gila tak pernah finger awek, apa buleh buat tak pernah ada awek yang teringin nak difinger oleh aku. kalau tiba tiba ada memang ironik lah sangat, tapi takde lah ironik sangat sebab padahal jari kiri pun buleh guna ye tak. isk. oh..........wow.

May 2, 2009

Lawak Edah di hujung minggu

Edah : aaaaaaaaaa nanti ah, nak pindah rumah nanti ambik internet ah
Edah : edah kerja je, mana ada timer nak internet pon
Modandi : tuh ah
Edah : 4 nights a week i work, then the res t i study
Modandi : tapi aku ada timer nak intenet
Modandi : wakhrkhakhgakhga
Edah : DIAM AH
Modandi : so macam edah ada 3 hari ah
Edah : lepak tak hari inih
Modandi : timer untuk study
Edah : ha ah
Modandi : oh aku lepak, pasal memang ada timer untuk lepak
Edah : 3 malam edah lepak ah
Modandi : petang nanti sedara aku amik
Modandi : timer untuk kitorang lepak sama-sama
Edah : SHUT UPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Edah : pegi mana?
Modandi : entah
Modandi : kat sunway ada chicken hut tuh
Edah : bitch
Modandi : tapi dia ada timer satu setengah jam (penggunaan timer yang betul)
Modandi : wakhrakhgkhahkga
Edah : chicken hut?
Modandi : fuh ada modal updet blog nih
Edah : ohhh, buffet ayam
Modandi : adakah ini timer untuk update blog?!
Edah : macam sial
Edah : tak


wgahgwahgawhgwahgahgahwgahgwahgaa

April 29, 2009

The Fear I Smell 4

Menjerit kesakitan. jerit!!!
tiada siapa pon yang mendengar suaranya.
Dengan syok sendirinya gua menghiris satu persatu kulit di pahanya.
Seperti daging salai yang di sediakan didalam BigMac.

Menjerit dan terus menjerit...
Gua bingit mendengar.
dan terus mencocok pensil 2B ke lidahnya!

Seterusnya.. kuku kukunya gua ingin cabut.
tetapi alat apa yang paling sesuai di gunakan?
Playa? Pencungkil tanah? atau gua terus kapak sahaja jari jarinya?

Gua bingung.. BERSAMBUNG..

Dot Pi Dot Mai

Salman (bukan nama betul) pulang dari kerja satu petang dan terdengar suara isterinya dalam bilik mengerang. Dia berlari naik ke bilik dan melihat isterinya terlantar di katil berpeluh tanpa pakaian.

"Kenapa ni sayang?" tanya Salman. "I diserang sakit jantung", jawab isterinya. Salman berlari ke bawah untuk menalipon doktor tapi belum sempat dia talipon, anaknya yang berumur 5 tahun berlari datang dan berkata,

"Papa, acik Lan ada bawah katil ayah tak pakai suar."

Salman mula naik angin dan naik semula ke biliknya. Memang betul Mazlan (bukan nama sebenar) jiran mereka ada di bawah katil tanpa pakaian. Salman menarik Mazlan keluar dan berkata,

"Lahanat kau Lan, isteri aku kena sakit jantung. Kau pulak cuba menakutkan anak aku ye?"

Berjanji dengan darah

April 28, 2009

Kasih Suami Pada Isteri

Pak Mat adalah seorang penduduk sebuah pondok di Selatan Thailand. Pada pertengahan bulan Mei yang lalu isterinya yang bernama Maznah telah meninggal dunia kerana diserang penyakit jantung.

Pak Mat yang berusia menjangkau empat puluhan telah diperhatikan oleh jiran-jirannya agak luar biasa iaitu beliau telah pergi ke kubur isterinya sebanyak tiga kali sehari. Pak Mat pergi pada waktu pagi, tengah hari dan petang untuk menyiram kubur isterinya lebih dari dua
minggu secara berterusan. Ada setengah dari jiran dan penduduk tempatan beranggapan Pak Mat begitu cintakan isterinya.

Seorang saudaranya yang terdekat telah berkata,
"Awak ni terlalu sangat cintakan isteri sehingga sanggup berbuat demikian, yang mana tak ada siapa lagi di kampung ini buat begitu." Pak Mat menjawab, "sebenarnya sebelum Maznah hendak menghembuskan nafas yang terakhirnya, beliau telah berpesan kepada saya, kalau hendak kahwin pun tunggulah sehingga rumput di kuburnya tumbuh dahulu."

"Oleh yang demikian saya terpaksa siram kuburnya supaya rumput cepat tumbuh......"

April 24, 2009

Demi masa depan yang cerah



Gua busy siak.
nak tarik nafas pon tak sempat.

April 21, 2009

Can't touch this



A prison in the Philippines currently is using a non violent technique to rehabilitate criminals thru DANCE! Currently 8 other prisons have adopted this technique.

I can see it now, PUDU jail, a musical.

April 17, 2009

Teka Teki

Mak Ali suruh Ali ke kedai. So, Ali pon pegi naik bus. Tambang bus tu RM1. Nasib baik mak dia bekalkan dia RM7. So, dia pon naik la bus tu. Baki wang digunakan untuk beli barang yang maknya pesan itu 90sen. Dia pon nak balik rumah. Sampai kat bustop, Ali pon naik bus. Tambang bus tu kan RM1. Macam mana dia nak bus tu sedangkan duit balen yang tinggal hanya 90sen?

Jawapan yang mungkin korang kasi:

-Dia jumpa duit 10sen? = SALAH!

-Mak dia sebenarnya kasi duit lebih? = SALAH!

-Drebar bus tu bapak dia? = SALAH!

Defy the fear

I lived in doubts of life. You saw that and stood onwalls of dumb. I was dead in slumber it was blind in life and you stood with your back turned to me. I laughed as it was mad. He came to me in my doubts. As I slept he told me, I am the chosen one. He told me about his power peelings and moods. As he's been grinding the world with his hand in heads of others. As he's worn clothes of other's blood. As I'll be in shaeds with him. Shaeds of pain, suffer and urge to live. I ask if it's mad to dream like that.

The life is just like this everybody enjoys other's shame, everybody smiles as others suffer. You let me to flounder in pain. You stood on walls of dumb. You slept in your circle of silence. You stood with your back turned to me!

April 15, 2009

Buah-buahan buat kekasihku 3

Sambungan dari Part 2


Oh Mengapa? Mengapa sayang?Mengapa semua ini bisa terjadi?Mengapa setelah kau curi hatiku,kau rompak cintaku lalu lantas kau bunuh cintaku sehingga aku terbunuh dalam kemalangan cinta yang ngeri.Dan kini segala harapanku hancur berkecai bagaikan aku terjatuh dari Menara Kuala Lumpur dan dihempap oleh Menara Berkembar Petronas lalu tersangkut di celah landasan LRT dan kemudiannya digilis pula keretapi komuter hingga aku berkecai.Oh.!Terlalu berat dugaan yang ku tempuhi kini.

Kini segalanya telah pun berakhir.aku sedar siapa aku.Aku hanya insan biasa yang suka makan mi segera.Aku bukan Mcgyver,Mcdonalds,Superman atau Kesatria Baja Hitam. Aku juga bukanlah Ultraman seperti yang kau idam-idamkan.Aku menyedari kekurangan diri dan kekurangan kemudahan awam di tempat sendiri.Tak perlu dikesali lagi kerana nasi telah menjadi capati dan tin sardin yang kugenggam ini telah pun luput tarikhnya.Segalanya sungguh mengharukan dan semua hadiah pemberianmu termasuk enjin kapal selam telah pun aku cincang untuk dibuat makanan ikan.Walaupun segalanya telah berakhir,di sini,di atas pokok getah ini aku tetap menunggu kau akan kembali.Selagi ada nafas ini,selagi ada kompleks membeli-belah Starhill,selagi ada kedai kasut di Argentina,selagi kumpulan Innuendo tak berpecah,aku tetap menunggumu sehinggalah mentari terbelah lapan.Namun aku menyedari bahawa penantianku hanyalan sia-sia belaka.Akhirnya aku mengambil keputusan muktamad untuk menunggu tiang elektrik di hadapan rumahku berbuah.Kalau tiang elektrik berbuah nanti,aku poskan buah-buahannya kepadamu..nak tak?

April 13, 2009

Dari Ararat ke Tintinara

Memandu di malam hari. Dari Ararat ke Tintinara. Tatkala semua orang sedang tidur.

Semua orang! Co pilot yang tak patut tidur. Juga tidur. Rakan serumah di belakang menolak-nolak kerusi pemandu. Kamu akan terasa seperti duduk di kerusi OSIM iSymphony. Seketika.

Usahkan bangunan tinggi. Jamban buruk pun kamu tak akan jumpa. Hanya papan tanda had laju dan amaran kangaroo melintas. Tetapi tiada seekor pun kangaroo melintas. Mereka sekadar menekan button dan menunggu lampu hijau sebelum melintas.

Semua orang tidur. Jadi sambil-sambil kamu memandu. Kamu sendiri perlu tukar CD. Mirwana, Nowseeheart, Brothers dan rakan-rakan munsyid yang lain. Dah terlalu letih menghiburkan kamu. Stereng kereta juga hampir patah kamu ketuk. Lupa pula beritahu. Kamu dulu seorang percussionist. Yang hebat juga. Kamu juga dah serak-serak menyanyi. Kamu kan minat vocal harmonizing. Bermacam-macam suara kamu buat. Flat. Unison. Third. Tenor. Falsetto. Head voice. Satu-satu Fisherman's Friend kamu kemam. Buat penyembuh suara kamu. Yang serak.

Kalau ada lori di belakang. Cepat-cepat kamu slow. Minta dipotong. Kamu tak suka cahaya lampu lori. Terang. Bukan kamu tak boleh laju lagi. Tapi kamu perlu ikut van di hadapan. Kawan kamu di depan lebih mengantuk daripada kamu.

Kamu memandu ikut beat lagu. Untuk menghilangkan bosan. Kalau chorus satu empat. Kalau lagu sedih lapan puluh je.

Kalau kamu beruntung. Talipon bimbet co pilot kamu pun. Kamu yang perlu jawabkan. Tidak lupa tangan co pilot kamu. Yang bersilang atas bahu kamu. Seronok beliau tidur. Rakan sebaya di belakang. Tak perlu diberitahu. Tidur dengan bermacam jurus. Bermacam kuak.

Memandu di malam hari. Dari Ararat ke Tintinara. Tatkala semua orang sedang tidur.

April 12, 2009

Apa kabar?

Gua baru balik kelmarin.
Fuh..
Gua tak ada beli apa2 la.
Jalan-jalan cari pasal je.
Barang mahal.
ekonomi melecet.

Luorang kenal sapa kat bawah ni??





Cerita gambar orang-orang atas ini akan bersambung..

April 10, 2009

Dove andare?










tak ada apa nak tulislah.

busy berjalannnnnnnnnnnnnn...

April 7, 2009

Buona Sera!


Baru 6 hari.
Ada lagi 11 hari.
Gua tak nak balik!
Dah jatuh cinta...