March 30, 2009

Awek Baju Biru Ep 2

Sambungan Episod 1





Awek baju biru datang dekat gua. Dengan senyum manis. bau wangi.. dia cakap "hi, u ada pen? i nak pinjam."

Aku cakap. "Pen tade la. No tepon ada. nak ke?" senyum lebar wa kasi. Awek tu tergelak je dan berlalu pergi.

Lepas habis buat transaksi kat mesin bank tu, gua pon ronda2 dalam bank tu cari awek tadi. dah hilang lagi awek tadi. aiseyman.. gua pon blah la pegi mamak sebelah bank tu. chill.

gua tau awek tu belah lagi pasal kereta gua block kereta dia baek punya, dia tak boleh keluar. so apa2 hal dia kene cari gua. ok kan strategi gua? gua pon chill punya chill awek tu tak muncul2. wa pon dah bedal pantal goyang jantan 2 keping. Gua pon belah.

Sampai kat kereta gua yang cute miut tu, tetiba awek tu muncul. dia tegur gua "ada pon u, ingatkan taknak alihkan kereta tadi."

Gua pon cakap "memang sengaja taknak alihkan pon." senyum manis wa kasi. "nak pegi mane ni? student lagi ke?" gua mengorak langkah kasi ayat power. kat tepi jalan pon sempat.

"hah? student? nak muda sangat ke. tak lah. nak pegi balik rumah. hari ni tak keje." awek tu balas.

fuh respon baek (dalam hati gua). "duduk dekat sini ke? tak biasa nampak pon." ceyyyyy steady la gua kan.

awek tu senyum "ye baru pindah sini. masih tak familiar lagi la area ni." dalam hati gua fuh ada can nak tunjuk area. "u dah lama duduk sini?" dia tanya gua.

"tak ada laa lama ada laa dalam 2-3 tahun." gua cakap. "kalau u takada buat apa2 sekarang, kita pegi minum nak?" ayat manis ala2 rempit siak.

"haa minum? mmmmm.. hari ni agak sibok la.. gimme your number nanti i text u k." fuh.. full respon. tapi gua rasa ini tektik biasa awek2 nak rejek laki. gua cool. gua kuar kan wallet mont blanc petaling street gua dan kuar kan kad. "ini kad i. tu number hp, rumah, fax, email pon ada. kalau nak ym pon bole."

awek baju biru pon beredar. gua pon start enjin kete katak gua yang comel tu, bakar2 sikit. gua pon jalan. zasss

tak lama lepas tu. gua dapat text msg. gua baca. "hi, I'm J*** tadi we meet at the bank. this is my number." alamak respon baik la. gua senyum lebar.

Gua tetiba macam excited. tak tau apa nak reply, blur pon ada. arhhhhhh.. stress sambung episod akan datang la..

March 29, 2009

Buah-buahan buat kekasihku 2

Sambungan dari Part 1

Ketiadaanmu memaksa aku memakai topi keledar setiap masa sebagai langkah keselamatan.Aku seperti tidak percaya dengan apa yang telah terjadi.Aku bagaikan tergelincir dari orbit bumi dan terpelanting ke ruang angkasa, apabila daya tarikan graviti terhadapku tiada lagi berfungsi setelah aku tersungkur dalam percintaan yang berlarutan sehingga ke rubber-set. Seluruh perjalanan hidupku menjadi gelita bagaikan terperangkap di dalam gua yang gelap dan ditemani stlagtit dan stlagmit yang bagai sembilu. Kondominium cinta yang kita bina dari makgat basikal dan kayu kaki katil akhirnya musnah setelah kau berpaling tadah. Ternyata sikapmu mulai berubah bila Malaysia mula melancarkan satelit MEASAT-1 ke ruang angkasa raya.Sejak itu kau sering melarikan diri bila terserempak dengan bakal adik iparku punya kakak. Akhirnya aku menyedari bahawa diri ini tidak diperlukan lagi.

Sejak kau tiada,aku sering menyendiri berbual-bual dengan pokok betik untuk mengisi masa lapang.Kadang-kadang aku mengikat botol oren pada tiang rumah agar nampak lebih cantik.Saban hari aku termenung di dalam peti sejuk mengenangkan dirimu yang entah kemana menghilang.Aku cuba menyelam sambil makan mi hailam untuk melupakanmu,tetapi aku tak berdaya.Lalu aku membakar mesin basuh dan membelasah itik jiran sebelah sebagai tanda aku kasih dan sayang pada dikau..


BERSAMBUNG LAGI.

March 27, 2009

Earth Hour 2009

Terpanggil aku untuk tulis pasal Earth Hour. Dah lama tahan tak nak tulis tapi tak bole tahan, terpaksa luahkan jugak. Pastinya ramai orang tahu apa bende ni kan.
Pada 28/3/2009 semua orang disarankan untuk berhenti menggunakan peralatan elektrik atau apa-apa yang mengeluarkan tenaga haba selama 1 jam dari 8-30pm hingga 9.30pm.

Tapi...
Kenapa 28/3/2009?
Kenapa 1 jam sahaja?
Kenapa tidak sekarang?
Kenapa tidak 5 tahun lepas?

Nak kene promote sana sini baru korang nak ikut ye? konon cool ye? cool kakak kau!

kalau nak selamatkan orang tengah lemas kene tunggu sesuatu tarikh atau masa untuk selamatkan? "Jap bang lagi 3 hari saya datang balik selamatkan abang ok. abang jangan pegi mana2 tau!" memang mampos la orang tu.

Jadi kenapa bumi yang kita pijak, yang kita hidu udaranya, yang kita minum airnya, yang kita guna sumber aslinya, yang banyak berjasa kepada kita semua ini perlu tunggu sehingga 28/3/2009 dan hanya 1 jam sahaja untuk kononnya diselamatkan? JAWAPLAH!

Memang bagus Earth Hour ni, aku tak nafikan. Menyedarkan semuaorang tentang pentingnya bumi ini. Tapi usaha lebih banyak kearah mempromosikan Earth Hour daripada usaha menyelamatkan bumi. Kenapa tidak pada setiap malam mereka semua yang kononnya support Earth Hour ini mulakan menutup lampu dan sebagainya untuk menunjukkan komitmen mereka sementara menunggu 28/3/2009? Dah lebih sebulan Earth Hour ini di promosikan kenapa tidak mulakan serta merta? Pasti lebih banyak tenaga haba dapat dijimatkan. Sebok sangat nak tunggu 28/3/2009 apasal???!!!

Bukan mustahil jika kita mencuba, ada akal gunakan untuk mencari alternatif.

Dulu aku tak reti tutup PC aku ni on sahaja 24/7. Tapi sejak setahun lepas, aku off bila tak guna. Aircond pon dah lama tak guna. Kipas pon jarang-jarang guna, lagi pon aku tinggal kat tingkat 9 angin banyak. Kira-kira balik mungkin aku dah jimat 50% bil elektrik aku mungkin lebih, tapi berapa aku jimat tu tak penting, yang penting apa yang aku dah cuba buat.

Aku dah buat apa yang aku mampu dan mungkin ada lagi yang aku akan lakukan. Anda bila lagi?

March 26, 2009

Awek Baju Biru

Aku ke bank tadi pagi. Pusing-pusing cari parking sampai minyak dah kelip. Makin kelip makin stress. So gua stop je depan bank. tunggu kalau ada orang keluar parking. Tunggu punya tunggu. tak ada kereta pon kuar. !&#!*^ gua maki sorang2.

Tiba-tiba ada amoi lintas jalan menuju kereta, gua pon start enjin, signal nak masuk. Amoi tu pon keluar. Gua baru masuk gear satu zap zap.. *^!!##! Cilakak tut tut tutt... gua maki lagi. Ada orang cilok parking spot gua. Gua dah panas. Gua terus stop belakang kereta tu. Driver kereta tu pon keluar buat muka tak bersalah. Gua tengok atas bawah. Cun jugak awek ni (dalam hati wa ckp) sejuk sikit hati aku... terus tak jadi marah. Gua pon dah malas nak tunggu parking. Gua biar ke kereta gua kat belakang kereta awek baju biru.

Gua keluar dari kereta tengok-tengok awek tu dah hilang. Baru ingat nak follow ke apa kan. Tanya jam pukul berapa ke apa. Gua pon buat bodo je la.. terus pegi bank. Sampai-sampai kat bank gua bukak la pintu. Tiba-tiba ada pulak manusia menyelit (lu ingat gua ni jaga pintu ke apa bukak kan utk lu.. dalam hati je laa.) Gua tengok-tengok rupa nya awek baju biru tadi. dia ni nak tarik perhatian gua ke apa. tadi dah cilok parking spot gua. ni pintu pon nak selit. Gua tengok dia atas bawah. dia tengok gua balik.. Gua pon senyum dengan senyuman aset gua yang paling manis...

Awek baju biru tu senyum balik. fuh ada respon.. dia datang dekat kat gua.. dan bersambung di episod akan datang...

Sardar

Sardar joined new job.
1st day he worked till late evening on the computer.
Boss was happy and asked what you did till evening.
Sardar: Keyboard alphabets were not in order, so I made it alright.

Museum Administrator: That's a 500-year-old statue u've broken.
Sardar: Thanks God! I thought it was a new one.

March 25, 2009

Nice to eat you

It was sudden as a flash as we looked eye to eye. In that moment time had no role the lust in your sight I felt...Lust for corporal touches violence and tender of sexual love. No style was strange for you but I am not so fucking sure we want the same thing to do...

As we scrutinize each other I wipe my saliva-streams from my hungry mouth in clandestine as you turn your face away from me but our love glowing up...Will take different way.

Nice to meet you, nice to kiss you, nice to lick you, nice to fuck you. Strangled you've a surprise in your eyes. It doesn't matter we fall in love. Love is so close to epicureanism and my passions are the proof...So damn apparent each piece of your tragic body will have place in my evening menu be this grilled, be that fried. Searchiing for in recipe book...Chinese. Greek or Japanese?

It will be so nice to spend the time with you. The best thing is just coming now. What a shame you can't taste, wish me please good appetite. Nice to meet you, nice to eat you, nice to puke you.

Nice to shit you, nice to eat you..

March 24, 2009

Tiga kali sehari, tujuh hari seminggu..

Tersebutlah alkisah sebuah keluarga aman bahagia yang dianggotai sepasang suami isteri bersama tiga orang anak dara mereka. Nak dijadikan cerita, ketiga-tiga anak dara tersebut melangsungkan perkahwinan mereka secara serentak.......

Maka sedih bercampur gumbira menyelubungi hati dan perasaan kedua ibu bapa mereka apabila majlis perkahwinan tersebut selamat dilangsungkan....

Apabila ketiga-tiga pasangan bersiap sedia untuk pergi berbulan madu ke tempat haluan masing-masing, kedua ibu bapa mereka pun dengan tegas berpesan supaya mereka tidak lupa untuk mengirimkan berita sepanjang pemergian mereka walau dengan sepatah dua kata. Supaya tidak membebankan setiap pasangan, ibu bapa mereka mencadangkan agar mereka hanya menulis tajuk iklan yang dapat menggambarkan maksud yang ingin disampaikan. Lalu mereka semua pun bersetuju degan cadangan tersebut...........

Seminggu selepas mereka semua pergi ke arah tujuan masing-masing, si ibu menerima sepucuk surat dari anak mereka yang pertama, suratnya amat ringkas, hanya perkataan "Nescafe" yang tertera. Si ibu yang cuba menyelami maksud yang ingin disampaikan, tanpa berlengah menyemak iklan "Nescafe" di akhbar yang berbunyi "Nikmatnya tak terhingga", maka fahamlah si ibu akan maksud yang ingin disampaikan.....

Selang seminggu selepas itu, mereka menerima sepucuk surat dari anak mereka yang kedua pula, suratnya juga pendek, hanya berbunyi " Standard Chartered Bank". Apabila disiasat dengan lebih lanjut, iklan Standard Chartered Bank rupanya bermaksud " Besar, Teguh dan Peramah", maka tersenyumlah kedua orang tua tersebut....

Seperti lazimnya mereka pun tertunggu-tunggu akan berita dari anak ketiga mereka, namun minggu demi minggu tidak juga mereka menerima sebarang khabar berita. Mulanya mereka agak risau namun setelah hampir dua bulan berlalu, mereka akhirnya menerima sepucuk surat yang amat dinananti-nantikan, suratnya juga amat ringkas, hanya tertulis perkataan "MAS". Mulanya mereka agak hairan kenapalah anak mereka mangambil masa yang lama sangat untuk menulis perkataan "MAS" namun setelah membaca iklan MAS di surat khabar, mereka pun tersenyum. Di surat khabar, iklan MAS berbunyi," Tiga kali sehari, tujuh hari seminggu..."
Life is now. There was never a time when your life was not now, nor will there ever be.

March 23, 2009

Amaran untuk Din Akar



Din, wa cuma nak cakap 1 benda je. LU POSER!

vrooooommmmmmmmmm
vrooommmmmm
vrooooooooommmmmmmmmmmmmmm

March 22, 2009

Convoy Melaka!



Ada awek kepala kutu
Makan maruku sambil berlari
Apa jadi hari sabtu?
ManU kene enjut lagi! lagi! lagi!

hua hua hua
hua hua hua
hua hua hua

5:02am

We drink too much, smoke too much, spend too recklessly, laugh too little, drive too fast, get too angry, stay up too late, get up too tired, read too little, watch TV too much, and pray too seldom. We have multiplied our possessions but reduced our values. We talk too much, love too seldom, and hate too often. We’ve learned how to make a living but not a life. We’ve added years to life, not life to years.

George Carlin

March 21, 2009

Elizabeth Wong Topless



Hey! hey! hey! hey! hey!

Title ni panas kan. misti ramai orang melawat blog gua.

SELAMAT DATANG!! I'm sorryyyyyyyyyyy.

waagahwgahwgahawghaghawgwahgahawagwahaghaghgahwaghagwahga
(ketawa sampai tegolek golek)

* 2178 clicks 1.30am

March 20, 2009

Sardar

Sardar: What is the name of your car?

Lady: I forgot the name, but is starts with 'T'.

Sardar: Oh, what a strange car, starts with Tea. All cars that I know start with petrol.

March 19, 2009

Wanted Dead!



Mamat bertopi WANTED DEAD!
Lokasi terakhir Johor Bahru
Suka kolek tshirt bandel
Tapi sekarang macam kolek jam Casio pulak.
Pakai kereta kelisa warna hijau tahi kuda belakang kemek.
Dengar cerita dia kawen lari kat siam. Tapi masih isytihar single.

Mayat misti dipotong 18.
Supaya mudah untuk diproses menjadi daging cube mengikut standard pasaran daging beku di Romania.

REWARD - Tiket AirAsia pegi sahaja ke Phuket.

March 18, 2009

Buah-buahan buat kekasihku

Dalam kesuraman ultra lembayung tika bulan menumpahkan cahaya…. tiba-tiba aku terkenangkan nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua.

Kehadiranmu bersama molekul-molekul hidrogen menerjang segala kekusutan yang membelit tali perutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu, gelora dan syahdu.Kau juga mengajarku erti cinta,singa laut,penquin,beruang kutub,kambing salji,sikat,tali kasut, mee rebus,kotak pensil, cendol, koridor, pasu bunga dan coklat kit-kat.Kala itu kita bagaikan Nobita dan Sizuka.Kau dan aku umpama Rose dan Jack Dawson yang tidak dapat dipisahkan.

Malangnya percintaan yang mendapat liputan meluashingga ke bintang Kejora itu telah mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan seluruh penternak lipan di Burma.Dikau pergi jua ketika Kuala Lumpur sedang bersiap sedia menjadi tuan rumah Sukan Koman'sewel' 1998. Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada penebangan pokok getah secara besar-besaran di Lembah Klang.Pemergianmu menyebabkan aku menghidap penyakit bronkitis dan hepatitis-q secara mengejut.


BERSAMBUNG..

do you think you know?

do you think you know?

do you know where the cleaning products are? do you know where the vacuum cleaner is? do you know how to sew? MOMS would know.

do you know where the paper towels are? do you know where the rubbish bags are? do you know exactly where all the toilets in a building are? the CLEANING LADY in your office would know.

would you know where all the power supplies in a company are located? do you know all the back doors and emergency exits? the SECURITY GUARDS will know.

would you know how dirty our roads are? how much rubbish generated by Malaysians and how much leaves trees shed? the SWEEPER will know.

do you think you’re very smart? very knowledgeable just cause you read a lot and score in exams? have you all the experiences of work and life of hardship? can you do all that i’ve mentioned?

nobody has the right to feel above anybody else. there is no one person who is better than the rest. everybody was born with equal chances and opportunities, same number of fingers and limbs. not so lucky people with disabilities are blessed with more patience, and skills only they know best. different capabilities but distinct uniqueness. no two individuals are the same. no one individual knows everything. no matter who you are, you have skills, knowledge, experiences and something about you that makes you better than me in some aspects. and equally so, i have some things about me that define me and differentiate me.

no matter who, no matter where, always treat others with respect and always offer a helping hand. you can and will just make someone’s day that much more bearable, that much brighter. and trust me, Malaysians (or at least folks in KL) need to start by smiling.

March 17, 2009

Mudah kan?

Jika ditanya apakah perkara paling mudah dibuat dalam dunia ini selain tidur ?

Apa kata saya jawab tuding jari. Setuju ?
Hehe….

Cuba paling kanan dan kiri.
Depan dan belakang. Atas dan bawah.
Apa yang anda lihat ?
Ya! Kesalahan orang.
Mat rempit salah. Rancangan TV salah. Kerajaan salah. Artis salah. Majalah salah. Internet salah. 3G salah. Jiran salah. Sapa lagi salah ?

Memang mudah kan ? menyalahkan orang. Tapi jika orang yg kita salahkan tiba2 bertanya…

"Habis ? itu salah, ini salah , mana yang betul ? haa..apa tercegat kat situ….kasi aa alternatif ????"

Agak2 apa kita nak jawab ??

March 16, 2009

Loghat mana lebih munasabah?

Timbul persoalan, loghat daerah manakah yang lebih munasabah di antara loghat utara dengan
loghat pantai timur?

Jawapannya: Loghat pantai timur (Kelate) adalah munasabah

Bahasa Melayu standard:
"Dia pergi ke rumah jiran untuk mencari emaknya tetapi setelah sampai di situ didapati emaknya tiada."


Loghat Utara (kedah):
"Dia pi ghumah jiran nak caghi mak dia, pi pi mak dia tak dak".

Loghat Pantai Timur (kelate):
"Dio gi ghumoh jire nok caghi mek dio, gi gi mek dio tak dok."


KESIMPULAN: Tidak mungkin pipi emaknya tiada; tetapi kalau gigi maknya tidak ada memang munasabahlah!

Ketawalah wei. kelakar ni.

March 15, 2009

Lepat enak di makan

Naik perahu sampai ke hulu
Sambil makan kuih lepat
ManU kene luku bukan satu
Tapi empat sekali dapat.

amacam ok?
silalah tadah air mata...



waawagwahwgahwgahwagwhgaahgwahgwahwgaaaaaaaaaaaa

March 12, 2009

Pretty Underground

Isteriku Liza.. (Part 3)

Sambungan dari Isteriku Liza (Part 2)


"Usin....bangun Sin," sayup-sayup terdengar suara emaknya. Usin membuka matanya. Dia terlihat emaknya di situ. "Mana Liza mak? Macammana dengan Liza mak? Farah, Adi....mana anak-anak saya mak?" Bertubi-tubi Usin menyoal emaknya. Usin tak dapat menahan kesedihannya lagi. Usin menangis semahu-mahunya di depan emaknya.

Emaknya memandang Usin tepat-tepat. "Macamana dengan isteri Usin mak, Liza?" Usin masih terus menangis.

PANGGG!!

Kepala Usin yang botak itu ditampar oleh emaknya dengan tiba-tiba. Usin terdiam. Kenapa emaknya buat dia macam tu? "Banyak la engkau punya isteri! Keja pun pemalas ada hati nak berbini. Tu la, tidur lagi senja-senja macam ni! Dah! Bangun pegi sembahyang!" emaknya terus merungut sambil berlalu keluar....

...Dan Usin tersengih keseorangan. Rasa macam nak masuk dalam tin biskut! Malu beb!!

Sekian.

Moral: Pandulah dengan berhati-hati walaupun di dalam mimpi.

March 10, 2009

Masalah Perempuan

Gua tak tahu lah apasal. Pelik juga, nak kata tak hensem, ada rupa jugak.. kereta pon gua ada. Rumah ada. Tapi gua tak tau apasal awek-awek susah nak melekat dgn gua. Keluar date 1-2 kali, lepas tu terus kene ignore. sms tak reply, call taknak angkat. confuse siak.

Apa masalah gua sebenarnya? cubalah awek-awek yg ignore gua ni kasi tahu. komunikasi, kasi tahu apasal ignore gua. Gua pon ada perasaan siak. Cuba cakap terus terang 'u ni bosan sebab tu i ignore u, paham?' .. 'u takde style.. i suka yg stylo.. koler pacak.' .. 'time dating mata u liar asik tgk pompuan hot lalu lalang.. i ni depan mata u.. u tak tgk pon.' ..' kete u comel sgt i jeles!'

kasi tahu la wei. Umur dah lanjut. Presure ni.

I dated Jessica Alba

Seorang lelaki menghampiri rumah jirannya dan mengetuk pintu... Ketika wanita muda tuan rumah itu membuka pintu..lelaki itu bertanya...

"Cik Puan... adakah cik puan pandai bermain seks?"

Kerana terkejut... wanita muda itu menghempas pintu rumahnya dengan perasaan marah... Namun, lelaki itu tetap mengetuk pintu rumah tadi dan bertanyakan soalan yang sama. Kali ini wanita muda itu menjerit sekuat hati sambil mengusir jirannya yang tidak senonoh itu...

Malamnya.. wanita itu telah menceritakan kejadian memalukan siang tadi kepada suaminya. Suaminya berjanji akan menunggu lelaki biadap itu keesokan harinya jikalau dia datang lagi.

Ternyata benar... keesokan harinya lelaki yang sama datang lagi dan mengetuk pintu. Wanita itu segera membuka pintu sementara suaminya bersembunyi sambil memegang senapang...

Lelaki itu terus bertanya..
"Cik Puan... Cik Puan ni pandai tak main seks?"

"Mestilah pandai.. kenapa encik bertanya soalan ini?"
jawab wanita itu dengan berani...

"Baguslah kalau pandai..." kata lelaki itu...
"Kalau begitu.. puaskanlah suami cik puan dan beritahu dia supaya menjauhi isteri saya!!!"

Sardar

2 sardar were fixing a bomb in a car.

Sardar 1: What would you do if the bomb explodes while fixing.
Sardar 2: Dont worry, I have one more.

March 5, 2009

Berilmu Bersasa


Gua selalu rasa lambang sekolah gua adalah lambang sekolah paling metal di malaysia. Dengan bendera kaler hitam beserta gading gajah bersilang dalam lambang memang metal habis. Ada ke sekolah lain yang rock macam ni????
'Dato' Ja'afar Sekolah Putraaaaaaaaa'
Lagu sekolah part korrus pon ada beat grind.
Sekolah Dato Jaafar.

Isteriku Liza...(Part 2)

Sambungan dari Isteriku Liza...(Part 1)


Sedikit demi sedikit Usin menekan minyak keretanya. Semakin lama keretanya semakin laju dan Usin semakin seronok. Usin dah tak sabar untuk segera sampai ke kampungnya. Pedal minyak ditekannya lagi dan Honda Civicnya mula memecut.Usin cilok kiri, cilok kanan. Habis semua kenderaan dipotongnya. Bangga betul Usin masa tu. Terlupa dia sekejap pada anak dan isterinya yang sedang tidur.

"Eh abang, kenapa bawa laju sangat ni?" tiba-tiba Liza terjaga dari tidurnya."Tak ada apa la sayang, rileks...cepat sikit kita sampai kampung nanti." "Sabar bang, sabar. Biar lambat tak apa....jangan laju sangat bang,20 Liza takut." Liza cuba memujuk Usin supaya memperlahankan kenderaannya. "Rileks Liza?tak ada apa-apa," Usin terus memotong bas ekspres di depannya tanpa was-was.

"Haaa..kan, tengok. Tak ada apa-apa kan?" kata Usin setelah berjaya memotong bas ekspres tadi. "Sudah la tu bang." "Ha... tu ada satu lagi bas ekspres. Liza tengok abang motong dia aaa...." Usin terus masuk gear 3, pedal minyak ditekannya hingga jejak ke lantai.

Usin terus membelok ke kanan untuk memotong dan ....di depannya tersergam sebuah lori balak yang besar dan gagah dan..... BANG!!


BERSAMBUNG..

March 4, 2009

Gadis Laos Rupawan

Baju hitam full dari top ke bottom. Boot besi, M16 silang dibahu. Bom grenade di pinggang. Bergerak masuk berkumpulan ke dalam hutan tropika Laos. Musuh dihadapan, puak militan Laos. Hanya seorang gadis bersenapang patah, tetapi memakai kit first ad didada. Suspek anggota medik pihak musuh. Hendap senyap merapai musuh di atas bukit. Pisau rambo ditangan terus hinggap ke leher dan menutup mulotnya suruh diam. Matanya liar mencari sesuatu dan panic. Nyaris-nyaris terkelar lehernya.

Di bawa gadis medik ini ke rumah persembunyian tidak jauh dari situ untuk menjahit luka rakan di rusuk. Cantik juga gadis ini dan wangi. Gadis itu menjahit tenang. Rakanku terjerit-jerit kesakitan dijahit tanpa bius. Tiba-tiba pintu bilik persembunyian diketuk. 'Tuk tuk tuk'. Kami panik seketika mencapai M16 masing-masing. Mengambil posisi masing-masing. 'Tuk Tuk Tuk' diketuk lagi. Kami stanby.

'DUSH!' pintu di tendang pecah.

Kami terus menembak rakus. 'tututututututuut tututututuutututut' kerarah pintu. Tiba-tiba bom dicampak kedalam bilik. Gadis itu melompat kearahku lantas terus memelukku.

KEBABUMMMMM...

Tidak sempat aku berbuat apa-apa.. terus aku terjaga dari tidur. 'laaa mimpi rupanya..' termenung aku selepas terjaga memikirkan siapa gadis rupawan didalam mimpiku sebentar tadi. Mungkin ini petanda aku akan bertemu seseorang? Dalam hati frust 'tak sempat nak jadi hero.. kalau tak kene bom misti dah... arhh tido balik la.'

March 3, 2009

Mee Rebus Lan Janggut

Gua tetiba macam mengidam mee rebus lan janggut.
Dengar cerita dah tak ada lagi?

Jimbo, tolong rikki mana Lan Janggut dah lari.
Lu dapat cari gua turun JB on the spot!
Gua open table 666 mangkuk mee rebus.


p/s Budak hakkor suar besar tak bole join. Gua kapak kepala sorang2.

Freeworld














-----------------------------------------




I don't do graffiti's on walls. But I do have my own graffiti in facebook. :P

March 2, 2009

Kacang nenek

Seorang gadis membawa teman lelaki barunya yang berasal dari bandar pulang ke kampung untuk diperkenalkan kepada neneknya. Setibanya ke rumah, si gadis terus meluru masuk ke dapur dan memeluk neneknya. Lupa tentang teman lelakinya yang masih di ruang tamu, si gadis tersebut terus berbual dengan neneknya.

Teman lelakinya terus duduk di ruang tamu, sambil menantikan kekasihnya di dapur, dia terpandang semangkuk kecil kacang badam dan gajus di atas meja. Bosan menunggu, dia pun terus mengambil sebutir kacang, lalu di makannya.. setengah jam kemudian... habis semangkuk kacang itu dimakannya!

Si gadis setelah puas berborak dengan neneknya baru teringat yang teman lelakinya masih berada di ruang tamu. Lalu dia dan neneknya naik ke ruang tamu..

"Nenek, inilah teman lelaki saya yang saya katakan tadi..., Yang, minta maaf lupa nak kenalkan dengan nenek tadi" kata si gadis..

"Tak mengapa, saya pun nak minta maaf dengan nenek, habis semangkuk kacang nenek saya habiskan.." kata si pemuda itu pula.

"Itulah cu, cucu-cucu nenek ini suka berikan nenek coklat kacang, tapi nenek ni bukannya ada gigi, jadi nenek pun hisaplah coklat tu sampai habis, kacang nya keras jadi nenek letakkan dalam mangkuk tu..."

Nostalgia (Part 2)



Ini gambar kelas gua. Kelas 5LK1. Style kan! haha.
Blackmaria takada dalam gambar ni. gelap sangat. Ada flash pon tak nampak lagi.
Cikgu kelas gua antara cikgu paling hangat di era ketika gambar ini di ambil.
Nama dia Cikgu Azura...

March 1, 2009

Nostalgia

Semalam gua lepak ngeteh dengan kawan sekolah yang sudah 10 tahun tidak jumpa. Dia ini rakan sama kelas. Kelas 4LK1 dan 5LK1. Punyalah lama tak jumpa, sekali jumpa banyak perkara yang kami sembangkan. Kebanyakan cerita pasal nostalgia zaman sekolah dan perkembangan rakan-rakan lain. Memandangkan sejak habis sekolah gua merantau keluar negara, maka gua antara rakan-rakan yang paling kurang 'keep in touch' dengan bekas rakan sekolah melainkan mereka aktif menggunakan internet.

Berbalik kepada cerita kawan gua ini. Dia sekarang seorang anggota polis bahagian 'Special Branch' lagi tu. Dalam hati gua masa dia cakap dia keje apa 'fuh.. kalau kene saman dah ada kebel'. Itu dalam hati sahaja, realitinya gua bukan jenis orang yang suka gunakan kebel2 ni semua. (cewah) Dia sudah berkahwin dan sudah mempunyai seorang anak lelaki berumur 2 tahun. Dia berkawin tahun 2006. Tak sangka kawan kelas gua yang dulu sama2 kaki rembat penunu bansen kat makmal jadi polis.

Sembang punya sembang, ceritalah pasal 'nickname' setiap budak kelas gua. Kelas gua tak ramai ada 14 orang shj kadang2 15orang, 4 cina 10 melayu. Kadang-kadang 15orang tu sebab kelas gua sering ada budak baru masuk tapi tak penah kekal lama, tak tahu apasal. Walaupun kelas gua sikit ada 14orang tapi kitaorg memang satu kepala. Kalau buat hal satu kelas misti terlibat. Kalau ponteng kelas, satu kelas misti ponteng. Tak ada terkecuali, mahu kene tumbuk rusuk kalau ada budak belot. Disebabkan kitaorang ni kamceng sangat tade peluang la nak tumbuk rusuk. So, kitaorang pon buat satu game 'Rusuk Mau Jaga'. Game ni objektif dia sapa leka memang rusuk kene tumbuk. Tapi ada syarat. Syaratnya kene ada tulis 'Rusuk On' dipapan hitam baru boleh tumbuk rusuk. Kalau tumbuk rusuk time 'Rusuk Off' memang kene royal rumbel la budak tu. Jadi, RUSUK MAU JAGA BRADER!! Pasal nickname tadi, misti luorang nak tahu kan? haha. Ada titanic, lapan, rompong, tembam, microfon, petak, chuel, pacak, blackmaria dan BJ. Ni nickname dak2 melayu je, dak cina punya gua dah lupa. Dari sinilah gua dapat nickname chuel. Apa itu chuel? luorang tak perlu tahu. Setiap nickname ini ada kaitan dengan ciri-ciri tuan punya nickname. Nickname member gua yang polis ni Lapan. Apasal lapan? Sebab hidung dia bentuk 8 disengetkan, tapi bila senget patut jadi infiniti kan, disebabkan infiniti ini bunyi macam cool sangat kitaorang sepakat panggil dia lapan.

Sembang punya sembang lagi, rupanya ada 2orang rakan sekelas gua adalah anggota polis. Sorang lagi dia anggota peronda federal highway. Dalam hati gua 'ini lagi kebel besar kalau kene saman'. haha

Kitaorang bercerita pulak pasal cikgu-cikgu yang pernah mengajar kitaorang. Ingat-ingat balik, gua ni nakal jugak rupanya. Luorang pernah tak bergurau baling-baling kapor dengan cikgu style ala2 Counter Strike? menyorok bawah meja konon take cover, ATTACK!! haha pernah? Ini bukan sebarang cikgu tau, ini cikgu HEM.


BERSAMBUNG..

Sejak akhir ini



Sejak dua menjak ini gua asyik melayan lagu ini.
I wanna knowwww... have you ever seen the rain....
Sungguh nostalgik kan?

T_T