December 24, 2011

Kita wajib kembali..

Kita wajib kembali ke bumi. Siapa bekerja siapa makan. Siapa ke laut dia dapat ikan. Siapa ke sawah dia dapat padi. Siapa pilihara ayam dia dapat telor. Siapa tidak bekerja dia pelesit zaman. Jangan jadi dedalu makan atas angin.Jangan jadi parasit.Jangan jadi pijat siang malam hisap darah.

December 22, 2011

Tahukah anda sedang bercakap dengan siapa?!

Mansor memulakan hari pertama sebagai peguam di sebuah firma guaman masuk ke biliknya dia terus mencapai telepon.

MANSOR: Tolong buatkan saya kopi, cepat..!!

SUARA: Maaf, awak salah sambung, awak tahu dengan siapa anda sedang b'cakap.

MANSOR: Tidak..??

SUARA: Saya Pengarah Urusan firma ni..awak tahu..?

MANSOR: (berfikir sejenak)Tuan Pengarah tahu dgn sapa Tuan Pengarah b'cakap..?

SUARA: Tidak..awak saper..?

MANSOR: Tak tahu, bagus.(letak gagang)



wagahagwhagwahgawhgwhagahgahaghaaaa

December 20, 2011

Sandar

Sardar joined new job. 1st day he worked till late evening on the computer. Boss was happy and asked what you did till evening.
Sardar: Keyboard alphabets were not in order, so I made it alright.


Kah kah kah!

November 14, 2011

Doktor Gigi Ep 4

GUA: Hi Dok.
GUA: eksen sangat lah awak ni.

DG: whats so special about you yang I kene layan?

(terkedu gua kene marah dengan doktor gigi idaman. Kah kah kah!)

GUA: Nottin special. nak cakap hi tanya kabar je..



nampak gaya semakin tipis harapan gua!
kene scout nurse pulak lah nampak gaya.. kah kah kah!

October 26, 2011

Ciao Super Sic


20 January 1987 - 23 October 2011

October 23, 2011

PENTING!

Manu kalah 6-1.

KAH KAH KAH!

September 21, 2011

Menanti nyawa

Doktor Gigi Ep 3

Gua: ehemmmmm, cantik lah topi awak...
DG: tima kaseh.
Gua: tima kaseh je?
DG: ...... (terus senyap tak layan...)

September 19, 2011

ISA Mansuh!

Sebagai rakyat biasa yang tidak pernah langsung berniat membuat onar dan kekacauan di muka bumi Malaysia ini, pernah terfikir/peduli tentang ISA ini?

Betul? Salah?

Jadi pemansuhan ISA ini lebih menguntungkan siapa?
Pihak yang suka bikin kacau?
atau orang yang tidak bikin kacau?

September 18, 2011

SELAMAT HARI RAYA

Gua tahu luorang semua tengah sakan layan open house.
Gua pon BZ layan doktor gigi :)

Negara jajahan takluk gua baru sambut raya. Sebab tu ucapan raya gua delay sikit.


Maaf zahir kalau ada terpotong organ-organ luar dan dalaman luorang.

Kalau hati luorang terguris. gua minta maaf. LUORANG PUSSY.


SELAMAT HARI RAYA!

August 27, 2011

Dokto Gigi Ep 2

Sambungan Dari Ep 1


Hari ini aku tetiba sakit gigi lagi.. hehe..
aku teringat dengan Doktor gigi minggu lepas..

Gua: Hi Doc!

(doktor gigi tgk gua dengan muka ketat)
DG: mmmm sakit gigi lagi?

Gua: Tak berapa sakit. tapi nak check juga.

(doktor gigi pon check.. tengah2 check dia tanya... )
DG: semalam awak buka puasa apa? saya tak tahu apa nak beli hari ini.

Gua: ekk ekkk hakk hekkk... (sebab mulot gua dia tgh check.. so gua cakap macam orang bisu)

DG: hihihih (doktor gigi gelak tgk gelagat gua)

Gua: (haih... makin cute doktor gigi ni gelak.. :"> )


Selapas kejadian itu.. kami borak semakin panjang.........



BERSAMBUNG..........

August 23, 2011

Doktor Gigi Ep. 1

Alamak doktor gigi inilah yang paling cute gua penah jumpa.

gua rasa gua akan lebih kerap sakit gigi dari detik ini.


Gua: Hi Doktor gigi.
DG: Hi..

Bersambung...

August 18, 2011

Drag Chasis

Jangan main giler!

August 13, 2011

All Guts, No Glory.

CD Exhumed paling latest baru sampai umah gua 2-3 hari lepas.
excited gile babi. gua terus robek packing dengan rakus gaya gore tengah korek perot.

Gua layan 2-3 round....pastu relex kejap..
pastu gua layan lagi 2-3 round.


Pundek arh!
Exhumed sekarang macam dah lemah. tak mantap.
mengeciwakan. :(

tapi..gua rasa hantu gore kene ikat kot bulan puasa ni, sebab tu dia punya pegi kureng.
tak apa. gua kasi chan ...tunggu sampai lepas raya! layan lagi 2-3round.

kalau keciwa jugak. mungkin gua kene layan lagu lagi keras..

August 9, 2011

Memorandum

Sikit-sikit memorandum
sikit-sikit memorandum

KAKAK KAU PUNYA LAKI LAH MEMORANDUM!!!

August 7, 2011

Nerd Sekolah Dato Jaafar

Gua dengar cita SDJ sekarang dah pupus gangster. betul ke?
Sesiapa yang ingin masuk SDJ misti ada PMR 8A atau UPSR 6A.


tak silap gua masa gua PMR tak ada orang dapat 8A. Baru lah true!

kah kah kah!

August 6, 2011

6 Ramadhan

Sepanjang Ramadhan ini dari 1 hari bulan hingga 6 gua demam selsema.
tapi menten puasa.

kalau Jimbo atau Din Akar atau Timmy confirm dah masuk KFC drive tru.

July 7, 2011

As Hammer to Anvil

The Gods of gore return with their first album in over eight years!



Exhumed- All Guts, No Glory.

Barang baik ni brader!

July 3, 2011

Flesh-Devouring Pandemia



Mantap sepertia biasa. Tidak mengeciwakan!

Ggggrrrrrrrrrrrr

Hamba Abdi kepada Tuhan Mesin

June 30, 2011

Kene Pecat dengan Mandor

Dua orang yang bertetangga berbicara mengenai pekerjaan, ketika salah seorang bertanya, "Katakan, mengapa mandor perusahaan memecatmu?"

Balas orang kedua, "Hmm, kamu tahu kan bagaimana seorang mandor selalu berdiri, berkeliling dan melihat yang lain melakukan perkerjaan. Mandor saya cemburu, kerana orang mulai berfikir bahwa saya adalah mandor."

June 27, 2011

Cherating Speedtrap.

Dah lama siak tak update blog. Kalau tak kerana ada raksasa ingatkan gua di twitter, memang gua dah terlupa pasal blog ini.

OK! Hujung minggu baru ini gua layan trip Cherating Fast and Furious.
harap-harap tak ada speed trap.

banyak breakdown sepanjang perjalanan pergi, 3-4 kali juga. tapi semua kereta yang sama bikin panas. hehe.




 


9-10 July nak serbu Port DICKson pulak.
AMARAN UNTUK AZARUDDIN PAIMAN!

May 24, 2011

May 21, 2011

Meluahkan Perasaan

Adalah mudah untuk meluahkan perasaan cinta kepada seseorang. Yang penting anda yakin bahawa orang itu sudah bersedia untuk menerima cinta anda. Pastikan anda sudah mengenali hati budinya dan dia pun sudah mengenali hati budi anda barulah anda meluahkan perasaan cinta tersebut. Seeloknya luahkan perasaan cinta itu selalu, paling kurang sekali sehari. Ia adalah sebagai jaminan yang cinta anda tidak pernah berubah.

Tetapi bagaimana pula dengan perasaan marah? Tidak dinafikan dalam perhubungan percintaan, ada masa turun ada masa naik. Ada ketikanya kita akan rasa sesuatu yang tidak kena, dan kita perlu meluahkannya, tapi tidak sampai hati, takut awek itu merajuk dan lari. Inilah masanya untuk anda menguji cinta si dia, samaada ia boleh bertahan dengan anda atau tidak. Jika dia sanggup menerima teguran atau luahan anda dan berusaha untuk mengubah, maka harapan perhubungan anda akan cerah.

Cuma cara teguran itu biarlah berlapik dan tidak melukakan hati, jangan gunakan perkataan-perkataan yang menilai seperti bodoh, bangang, salah, jahil, dan sebagainya. Tanya sebabnya mengapa dia melakukan perkara tersebut, jika alasannya tidak munasabah, berikan cadangan yang anda rasa lebih sesuai dengan memberikan sebab-sebab yang munasabah mengapa si dia perlu berubah.

Ingat, bak kata orang putih there is no right or wrong, only opinion. Hari ini mungkin anda sangka anda betul, tetapi belum tentu anda akan betul selamanya. Jadi sebelum menegur pertimbangkan dahulu rasionalnya perasaan anda itu, mungkin ianya tidak logik untuk ketengahkan.

p/s Anak Paiman please take note.

May 16, 2011

Hari Cikgu

Selamat Hari Cikgu kepada semua cikgu-cikgu.
Terutama cikgu Ho Fatt Hock.


Teach now or die!

p/s rancangan makanan tambahan dah pupus ke apa??

April 25, 2011

Old habit

baby, i miss you.
when i see you.
your curvy body.
your long wavy hair.
your long legs.
your smile.

baby, i want to slice you.

April 10, 2011

Breathe And Bleed

Your fast heart beats I conduct
Breathe...
I will dominate you, your body and mind
Bleed...
Be a part of my gore masterpiece eyes like windows flung wide to fear
Breathe...
As I carve bizarre ornaments
Bleed...
The body as costume for tragedy you will act this deadly slab will be your stage. resurrected in my disgusting parody of life. dance steps to blood-draw I will let in this swaying move something wonderful in as dead bellerina on leading vein-thread. you will dance for no audience of my sick brain. for tones of silent tender music and then in fall of applause you'll die. close your eyes, you'll be a powerless actress
Breathe...
My lethal choreography only for you I write
Bleed...
Beautiful in quite suffering you'll be immortal for ever death is like a blood red sunset
Bleed...
Ascent as a glimmering postmortal star of mine
Bleed...
Our macabre showtime is beginning now

March 17, 2011

Nyaris-nyaris

Tadi tayar kereta gua pancit di highway. Tak tahu lah tergelek apa sampai pancit. Gua rasa misti geng2 tarik kereta atau geng tiup motor punya kerja tabur paku atas jalan. (kesian diaorang kene tuduh keh keh keh).

Gua pon berhenti tepi, tengok2 tayar mana yang pancit. Gua pegi belakang kuarkan tayar spare dan tools. Gua pacak sign emergency atas jalan. Posisi jalan agak bahaya juga. Gua nekad je tukar tayar. Tapi takut juga kalau kene sondol dengan orang yang tak bertanggungjawab. CUAK SIAK.

Gua berjaya tukar tayar dengan selamat. Tengah gua nak kemas-kemas barang, angkat tayar yang bocor tadi dalam kereta. KEDEGANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!! gua dengar bunyi. Sial lah apa tu. gua jenguk-jenguk, ada kereta langgar devider jalan depan kereta gua. Gua tengok posisi kereta tu, gua pening kejap, dari mana datang kereta ni. Agak rapat juga dengan kereta gua. NYARIS-NYARIS juga gua kene sondol. Alhamdulillah masih panjang umur. Gua stop packing, pergi melawat kejap mamat tu.(sambil checkout number kereta 6659) Brader itu nampak ok. Boleh keluar kereta. Agak stabil juga. Tapi kereta dia. Perh! bumper terpelanting tengah jalan. Gua tolong alih2 kan bumper. Tak sampai 3 minit keadaan semakin riuh, ramai "call man" berhenti nak deal tarik kereta. Gua tgk brader kemalangan tu macam ok, gua pon sambung packing dan chow...

NGERI! kalau korang nak tukar tayar pancit, pastikan berhati hati.

March 15, 2011

Cincin Berlian

Seorang isteri merajuk kepada suaminya kerana tidak membelikan kereta sebagai hadiah harijadinya. Tetapi suaminya membelikan cincin berlian yang luar biasa indahnya. Kawan-kawan suaminya merasa hairan dengan pilihan tersebut.

Salah seorang rakan lelaki tersebut bertanya, "Mengapa kamu membelikan isteri mu cincin berlian, bukannya kereta?"

Lelaki tersebut tersenyum dan berkata, "Susah mencari kereta palsu."

Keh keh keh!

March 11, 2011

February 28, 2011

Life is a gift

Today before you think of saying an unkind word. Think of someone who can't speak. Before you complain about the taste of your food. Think of someone who has nothing to eat. Before you complain about your husband or wife. Think of someone who's crying out to God for a companion. Today before you complain about life. Think of someone who went too early to heaven. Before you complain about your children. Think of someone who desires children but they're barren. Before you complain about your "unperfect" body. Think of someone who born without an arm or leg or other parts of their body and cant do what you can do. Before you argue about your dirty house, someone didn't clean or sweep. Think of the people who are living in the streets. Before whining about the distance you drive. Think of someone who walks the same distance with their feet. And when you are tired and complain about your job. Think of the unemployed, the disabled and those who wished they had your job. But before you think of pointing the finger or condemning another. Remember that not one of us are without sin and we all answer to one maker. And when depressing thoughts seem to get you down put a smile on your face and thank God you're alive and still around. Life is a gift, Live it, Enjoy it, Celebrate it EMBRACE IT and fulfill it and while you are at it give love to someone today. Love someone with what you do and the words you say. Love is not meant to be kept locked inside of us and hidden. So give it away "Give Love to someone today!" Remember to live each day to the fullest.

February 9, 2011

Pengalaman Seorang Petualang Tua di India

Seorang wartawan muda pergi ke panti jompo untuk meawancarai petualang legendaris yang sudah tua. Sang wartawan menanyakan kepada pria tua itu pengalaman paling mengesankan yang pernah ia alami.

Petualang tua itu berkata, "Pada waktu itu saya sedang berburu harimau Bengali di hutan India. Saya berjalan beriringan dengan pemandu lokal pembawa bekal berada di belakang saya. Tiba-tiba harimau terbesar yang belum pernah saya lihat meloncat di depan kami. Saya berbalik untuk mengambil senjata dan menemukan pemandu lokal saya sudah kabur. Harimau itu mendekat ke depan saya dan mengaum keras 'ROAAAARRRR'! Oh, saya berak di celana."

Wartawan itu berkata, "Dalam keadaan seperti itu sebagian besar orang akan melakukan hal yang sama."

Petualang tua itu berkata, "Bukan, bukan pada saat itu - ini saya berak baru saja ketika berteriak 'ROARRRR' tadi..."

February 7, 2011

February 2, 2011

DLTD #2

Weapon siot kancik ni.

January 15, 2011

DLTD #1

Dah lama tak dengar:

Kencang seyy!