January 19, 2009

Cerita Yang Agak Pelik (Sambungan)

Cerita Yang Agak Pelik
^ Ha baca tuh dulu before apa-apa. Ini sambungannya.

Mari kita kaji secara teliti menggunakan ayat-ayat dalam cerita tuh.

"Aku tengah lepak Starbucks sorang-sorang, tempat tuh sangat penuh."
Okay. Aku tak lepak Starbucks for nothing, especially kalau sorang-sorang, kalau ada lepak situ pun, either orang ajak, atau terpaksa, definitely, mesti ada orang dengan aku, kalau sorang-sorang, itu bukan aku, itu orang lain, kuman kot.

"Aku termenung lah sorang-sorang lepas penat jalan-jalan kat shopping complex tuh semata-mata nak carik kedai yang ada satu album baru keluar nih."
Sebagai seorang yang berperangai typical male species, haahha, kalau aku tak dapat apa aku nak, aku balik, kalau aku dapat apa aku nak, aku balik.

"Sekali ada awek nih dengan laptop nih "Can I sit here please? I really need to do something quick"."
Kalau ada awek dengan laptop nak carik tempat duduk, dan hanya tempat sebelah aku je yang ada kosong, aku rasa dia lagi sanggup duduk bersila, takpun kat tepi air terjun. Aku pun mula-mula tak percaya dengan hakikat nih, until aku tengok cermin.

"Dia senyum kat aku, aku pun senyum ah balik, dapat tengok muka dia banyak sikit, sialla, macam Sarah Tan doh, serious shit tak tipu."
<---- Sarah Tan So basically, kalau ada awek yang muka seiras ini, dia cuma akan senyum kat aku first of all kalau dia gila, second, kalau aku bawak kereta hummer dengan spinning rims, thirdly, kalau system muscle muka dia rosak, fourth, wallet aku terjatuh lepas tuh resit ATM aku terterbang kat dia, dia nak amik balik kasi kat aku, pastuh dia ternampak balance dalam akaun aku ada beribu-ribu, dan fifth, malas nak fikir sambunglah sendiri eh tapi lagipun takkan lah dia nak amik kertas kat lantai tuh in the first place, baik dia ignore je, argh whatever, tapi memang lagilah tak logik kalau muka camnih nak tegor aku, aku rasa kalau aku suami dia pun dia tak tegors. Settle. "Dia pun cakap lagi, "By the way, I'm Sarah", dia hulur tangan nak salam, aku pun bagitahu nama aku, pastuh aku macam, Sarah, what the fcok?! Aku tanya lagi dengan tiba-tiba penuh berani, "Sarah Tan?", dia macam "Yes" Sambil tergelak-gelak kecik....."

..pastuh dia cepat-cepat cakap "Nolah, I know I get that a lot so I just main-main lah, actually my name is Bunny".
Oh ya. Awekz yang muka macam Sarah Tan are not supposed to have a sense of humour. Settle. Pastuh, parents mana lah yang tergamak nak namakan anak bunny, kalau ada pun, oh wait, ada kot, whatever. Aku cilok nama bunny daripada cerita The Big Lebowski btw. Hahaha. Jangan pandang aku semacam kalau nanti ada lah pulak personaliti dalam industri muzik Malaysia guna nama Bunny doh, pasal kalau nama "tomok", "boboy" dan "UMBRELLA" (umbrella?! Whattheufck) dah wujud lama, jangan lah nak buat-buat heran, aku pun tak mampu nak register dalam kepala hotak.

"Erm, I had to e-mail my assignments, my streamyx at home suddenly down,"
OOPS, awek muka macam Sarah Tan mana kena "buat" assignment, tiru jelah random mamatz geekz. Lagipun dia mana tahu e-mail e-mail nih semua, setahu dia e-mail nih kena register sebab nak buat akaun friendster.

"So you had lunch yet?", oh baru aku teringat aku belum makan lagi pon, dah nak dekat pukul 1 dah pon, aku macam "Err, I don't think so". "Well, I would want to belanja you lunch but I don't have enough money right now, so uhhh, maybe I can cook you something in my apartment, it's just down the road from this place".. "Oh, yeah?".. "Yeah, we can just walk up there"."
Wkahrkahghkaghkahkga. Bertuah tubuh badan aku, jalan cerita porno pun tak macam nih. Wkarhkakhga.

KESIMPULANNYA : Aku bosan dan sangat lonely, tapi bukan lonely macam akon, itu bukan lonely, itu annoying, okaylah, maybe aku dua-dua, puas hati. So aku reka lah cerita yang berapa tak logik. Nameanz. Jangan marah. Peace.

BTW, Sarah Tan *DROOL*DROOL*OOooOOOOoOoO*DROOL erkkgkh erkkggkh.

7 comments:

Jimbo said...

"Anonymous chuel said...

haih. drama.. drama...

lelaki berangan pasal pegi tengok bola kat stadium in england and have coffee with kaka.. drive a sports car.. on bed with katherine heigl. haaaaa.. so sweet."


*** nasip baik gua dah kawen, kalau tak pecah muka lu!!

one love said...

hehehahaha

chuel said...

Jimbo: lu stalker!

one love: mende gelak2 haha

Boonga Art Shoes said...

ahahhaa~
damn!
cite ko tulis mmg klaka la!
aku pon da pelik bile die ajak blk rumah tu!
cis cis!
anyway, aku dari Boonga Art Shoes!
name aku Putra!
u did ask "no men shoes?"
we have men shoes!
men usually order shoes from Type B or Type C or Type D.
u can design the shoes on your own preference.
checkout our blog for more info!
ehehehe~

Juliana Edgar said...

Wakaka mati2 ingt kisah
benar
sebenar
yg benar!
Tp masuk part ajak balik rumah tu dh mcm, err, oookayyy, tang ni mmg spanzir cipan pny confirm tipuu

zana 324 said...

cerita yang penuh aksi dan roman.
hii :))

Modandi said...

memang aksi roman2 yg korang suka kan! kan!!!! haha